MHP'nin önergesi kabul edilmedi

MHP'nin, sağlık harcamalarına ilişkin verdiği araştırma önergenin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
MHP'nin önergesi kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin "Vatandaşların ceplerinden yaptıkları sağlık harcamalarının artışı ve bu artışın meydana getirdiği sosyal ve ekonomik sorunlara" ilişkin verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde MHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, AK Parti hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm Programı neticesinde "vatandaşların cebinden para harcamadan sağlıkta hizmet alamaz duruma geldiklerini" öne sürdü.

Yurdakul, "Üzülerek söylüyorum ki büyük bir sosyal bataklık dönemine girmiş bulunuyoruz. Çalışanlara ve emeklilere 'Sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız, muhakkak cebinizden para ödemelisiniz' denilen bir sağlık sistemi AK Parti tarafından ülkemize getirilmiştir." dedi.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, AK Parti iktidarının, 2002 yılından itibaren sağlıkta dönüşüm adı altında "Anavatan Partisinin bile yapmadığı ticarileştirmeyi, sağlığı metalaştırmayı halka dayattığını" öne sürdü.

Akaydın, "Katılım payı adı altında muayene için kişi başına 5 ila 12 lira, reçetelerden ilaç başına 1 lira alındığını, reçete başına yine memurlardan ve emeklilerden yüzde 10, 20 tahsilat yapıldığını ve en ucuz eş değer ilacın üstünde bir reçete yazıldıysa bunun farkının yine vatandaştan para olarak tahsil edildiğini hepimiz biliyoruz. Özel hastanelerde de yüzde 200'e varan ek katkı payları vatandaştan tahsil edilmektedir ve bıçak parası artık Türkiye'de resmileşmiş bir hale gelmiştir." dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu, bugün sokağa çıkıp "AK Parti'nin bunca senelik başarısı nedir?" diye sorulduğunda, bunun içine koyacağı en yüksekteki hizmetlerden bir tanesinin sağlık olacağını bildirdi.

Kavuncu, "Eğer söylediğiniz sağlık hizmeti anlamında vatandaş bu kadar yüksek ücretlerle ve cebine dokunan hizmet alsaydı, eskiye göre çok daha kötü durumda hizmet almış olsaydı bize bu şekilde desteğini vermezdi." diye konuştu.

Alp Özden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber