Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi

Muş'un Varto İlçesi'nde yola döşenen bombanın patlatılması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan özel harekat polisi 24 yaşındaki Yücel Kurtoğlu, Muş'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis memuru gözyaşları arasında toprağa verildi

Varto'ya 15 kilometre uzaklıktaki Taşdibek Köyü yakınlarında geçen 27 Nisan günü meydana gelen olayda PKK'lı teröristlerin daha önceden yola yerleştirdiği patlayıcı, polise ait zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada zırhlı araçta bulunan özel hakerat polislerinden Coşkun Özcan şehit düşerken, iki arkadaşı yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Yücel Kurtoğlu tedavi için Ankara GATA'ya sevk edildi. GATA'da tedavisi süren polis memuru Yücel Kurtoğlu, yaşam mücadelesini kaybederek dün şehit oldu.

Bitlis'in Mutki İlçesi nüfusuna kayıtlı ve Muş merkezde oturan Özel Harekat Polis Memuru Yücel Kurtoğlu için bugün Hükümet Konağı önünde düzenlenen cenaze törenine Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden daire başkanları, şehit yakınları, mesai arkadaşları, askeri yetkililer ve çok sayıda kişi katıldı. Özel harekat üniforması giyen şehidin kız kardeşi Hilal ile erkek kardeşi Doğan ayakta durmakta güçlük çekerken, bazı polisler gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, acılarının büyük olduğunu söyledi. Muş'ta şu ana kadar 24 teröristin etkisiz hale getirildiği, terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 200 kişinin de tutuklandığını belirten Vali Yavuz, şöyle dedi:

"Dün Varto'da güvenlik güçlerimizle çıkan çatışma sonucunda 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, bu çatışma esnasında bir askerimiz, şehadet mertebesine ulaşmış, bir askerimiz de yaralanmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatandaşımızın can, mal ve ırzına kast eden hainlerle mücadele konusunda kararlıyız. Bizler, gerek askerimiz, gerek polisimiz, Allah Allah nidalarıyla mücadele yürütmekte ve şehit düşmeyi bir şeref olarak bilmektedir. Herkes şunu iyi bilsinki bu hainlere yardım ve yataklık edenlerin elbette kravatlarına yapışacağımız gün yakındır. Bunu herkes iyi bilsin. Biz acımızı içimize gömerken hesap sormayacağımızı asla kimse düşünmesin. Hesabı mutlaka soracağız. O yüzden vakur duruşumuzu asla bir beceriksizlik olarak kimse algılamasın. Devlet mutlaka gerekeni yapacaktır ve biz de yapacağız. Nitekim hepinizin bildiği gibi bugüne kadar yaptığımız icraatlar da ortadadır."

Vali Yavuz'un konuşmasının ardından şehit polis memurunun cenazesi özel harekat polislerinin omuzlarında tekbirlerle cenaze aracına taşındı. Törene katılanlar da tekbir getirerek ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan attı. Gül-Kemal Kurtoğlu çiftinin 5 çocuğundan biri olan şehit polis memurunun cenazesi Salih-Muhlise Çağlayan Camii'nde kılınan namaz ardından Taşo Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eser AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber