HGS müşteri sayısı 9 milyonu aştı

Hızlı Geçiş Sistemi'ne ait gişelerden bugüne kadar 695 milyon 993 bin 494 geçiş yapıldığı ifade edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HGS müşteri sayısı 9 milyonu aştı

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) ait gişelerden bugüne kadar 695 milyon 993 bin 494 geçiş yapıldığını ve aktif HGS müşteri sayısının 9 milyonu aştığını ifade etti.

Bozgeyik, yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen ve değişen bir kurum olarak posta, bankacılık, kargo ve lojistik alanlarında halka hizmet verdiklerini anlattı.

Şirket olarak ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların en kısa sürede ve ucuza hizmet alabilmesi amacıyla 17 Eylül 2012'de HGS'yi hayata geçirdiklerini anımsatan Bozgeyik, söz konusu sistemin, şirketin diğer projelerinde olduğu gibi en iyi hizmeti üretme ve sunma hedefi kapsamında uygulamaya alındığını söyledi.

PTTMatikler 24 saat HGS bakiye yüklemesine imkan sağlıyor

PTT'nin Türkiye'de özellikle son yıllarda yaptığı atılımlarla hizmet ağını genişlettiğine dikkati çeken Bozgeyik, bu çerçevede yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

"HGS ürün satışı, tüm PTT merkez ve şubeleriyle otoyol üzerindeki PTT iş yerlerinden yapılabiliyor. PTTMatikler, 24 saat HGS bakiye yüklemesine imkan sağlıyor. HGS ürün satış işlemlerinin yapılması amacıyla otoyollar üzerinde 33 PTT şube ve acenteliği hizmet veriyor. HGS ürün kullanıcı sayısını artırmak ve vatandaşların daha rahat ürün temin edebilmelerini sağlamak amacıyla 14 banka, 6 petrol şirketi ve 1 GSM operatörüyle anlaşma sağlandı. HGS işlemlerinin başlamasıyla birlikte müşterilerin ihlallerini, geçiş bilgilerini ve bakiyelerini sorgulayabilmeleri için 'http://hgsmusteri.ptt.gov.tr' adresi devreye alındı."

Bozgeyik, 8 Haziran 2015'te e-devlet ile entegrasyon sağlanarak müşterilerin geçiş ve bakiye kontrollerinin gerçekleştirildiğini belirterek, HGS bakiye yükleme işlemlerinin "epttavm.com" adresi üzerinden yapılabildiğini ifade etti.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ile de HGS yükleme hizmeti sözleşmelerinin imzalandığını anlatan Bozgeyik, PTT müşterilerinin abonesi bulunduğu GSM hattından SMS yoluyla bakiye yükleme hizmetine de 16 Mart 2015'te başladıklarını kaydetti.

Bozgeyik, 25 Nisan itibarıyla PTT merkez ve şubeleriyle otoyol üzerindeki acenteliklerde, anlaşmalı kurum ve kuruluşlarca 8 milyon 185 bin 924, protokol imzalanan ve işleme başlamış olan bankalarda ise 4 milyon 354 bin 584 HGS ürününün satışının gerçekleştirildiğini söyledi.

HGS'nin hizmete girdiği tarihten 25 Nisan'a kadar geçen sürede HGS'ye ait gişelerden 695 milyon 993 bin 494 geçiş yapıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu tarih itibarıyla toplam aktif müşteri sayısının ise 9 milyon 21 bin 881'e ulaştığını bildirdi.

Sistemler entegre çalışıyor

Bozgeyik, ayrıca serbest geçiş sistemi gişelerinde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve HGS ücret toplama sistemlerinin ardışık olarak birlikte işleyeceği sistemin, PTT tarafından gerekli kurulum ve testlerin tamamlanmasının ardından 21 Ocak 2015'de devreye alındığını anımsattı.

Eskihisar-Topçular iskeleleri arasında feribot seferleri düzenleyen İstanbullines firmasında giriş-çıkış gişelerine ücret toplama sistemi kurulması yönündeki çalışmaların PTT tarafından tamamlanarak, 9 Mart 2015'te devreye alındığını hatırlatan Bozgeyik, "Şirketimiz ile İstanbul Deniz Otobüsleri San. ve Tic. AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında İDO'nun Eskihisar, Topçular, Harem ve Sirkeci feribot iskelelerinde HGS ile ücret toplama sistemi 5 Haziran 2015'te devreye alındı. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerimizde vatandaşlarımızın menfaati ve temennileri doğrultusunda gerekli çalışmaları yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber