'Uyumu artıracak istikrar adımı'

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Ak Parti'de bu ay olağanüstü kongreye gidilecek olmasının, partinin iç mekanizmalarını iyileştirmek üzere yapılan siyasi bir hareket olduğunu söyledi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Uyumu artıracak istikrar adımı'

Ertem, NTV yayınında söz konusu değişimin ekonomi yönetiminde, para ve maliye politikalarında da bir değişiklik anlamına gelmediğini belirtti.

Ak Parti'deki genel başkan değişikliğinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile uyumu daha da artıracak önemli bir istikrar adımı olduğunu belirten Ertem, bu adımının ekonomiye de olumlu yansıyacağını söyledi. Ertem TL'nin gelişmekte olan ülkelerden olumsuz ayrıştığının söylenemeyeceğini de belirterek, şunları dile getirdi:

"Türkiye'deki siyasi belirsizliği önemli ölçüde ortadan kaldıracak siyasi karar alma mekanizmalarını daha etkin hale getirecek, Türkiye'yi daha etkin şekilde 2019'a taşıyacak bir karar, bir dönüşüm olarak bakabiliriz."

Para politikasında endişe yok

Merkez Bankası başkanlığındaki değişimi "İç dinamiklere uygun, güvenli ve piyasaların kabul ettiği bir değişikliğe kısa süre önce gidildi" sözleriyle değerlendiren Ertem "Merkez Bankası konusunda hiç bir endişe yok. Oradaki yol haritası çok açık ve belli, çok görünür" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomi yönetiminde ve ekonomi stratejisinde, hem para politikalarında hem maliye politikaları çerçevesinde niteliksel bir değişiklik hatta kısmi bir değişiklik bile olacağını beklemiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber