'Siyasete farklı üslup getirdi'

Kamuoyu Ahmet Davutoğlu'nu Başbakanlık Başdanışmanı olarak tanıdı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Siyasete farklı üslup getirdi'

Haber Merkez

Bürokrat olarak girdiği siyaset hayatında önce Dışişleri Bakanı sonra da Başbakan oldu. Davutoğlu'nun siyasetle tanışması Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le tanışması ile başladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos 2014'de cumhurbaşkanı seçilmesi Davutoğlu'na hem partinin ikinci genel başkanı olmanın hem de başbakanlığın yolunu açtı.

AK Parti 7 Haziran 2015 seçimlerine Davutoğlu'nun genel başkanlığında girdi. Hükümet kurulamayınca Cumhurbaşkanı ülkeyi doğrudan seçimlere götürme yetkisini devreye soktu. Davutoğlu, 'seçim hükümeti'nin başında en fazla oyu alan partinin genel başkanı oldu. Davutoğlu 12 Eylül 2015'te yapılan 5.Olağan Kongre'de tüm oyları alarak yeniden genel başkan seçildi. 1 Kasım seçimlerinden ise AK Parti yüzde 49.5 oyla büyük bir zaferle çıktı. 24 Kasım 2015'de 'üçüncü Davutoğlu hükümeti' kuruldu.

Kitaplara duyduğu merakla tanınan Davutoğlu, aynı zamanda bağış tutkunuydu. Davutoğlu'nun İstanbul'da olan Bilim ve Sanat Vakfı'nın kütüphanesinde İngilizce ve Türkçe dillerinde yazılmış 2 bin 351 kitap bağışladı. Kitapları arasında olan 2001 yılında çıkardığı 'Stratejik Derinlik - Türkiye'nin Uluslararası Konumu' kitabı Arapçadan Yunancaya Arnavutçadan Farsçaya çevrildi.

Başbakan Davutoğlu, siyasete de farklı bir üslup getirdi. Konuşmalarında hem Osmanlıca, İngilizce ve Arapça kelimelerden alıntı yapan hem de entelektüel ve felsefi bir dil kullanan Davutoğlu'nun sıkça kullandığı kelimeler arasında 'Epistemoloji', 'Kadim', 'İstişare', 'İstikşafi', 'Mahfil', 'Ahitleşme', 'Vakur' kelimeleri bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber