Mangal işini yaktı

Çankaya'daki tarihi Renda Köşkü'nün balkonunda mangal yapılması ile ilgili Kızılay'dan açıklama geldi. Kızılay, mangalcı görevlinin işine son verildiğini duyurdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mangal işini yaktı

HÜRRİYET'in gündeme getirdiği tarihi Renda Köşkü'nde 'mangal keyfi' haberinin ardından binanın sahibi Kızılay bir açıklama yaptı. Görüntülerde köşk penceresinin pervazında mangal yakan görevlinin iş akdinin feshedildiği belirtilen Kızılay açıklamasında özetle şunlar kaydedildi

KIZILAY'DAN UZAKLAŞTIRILDI

"Öncelikle tüm kamuoyu ve en başta da Kızılay bağışçıları bilmedirler ki söz konusu haber Kızılay yönetimini ve Kızılay camiasını derinden üzmüştür. Üzüntümüzün nedeni, sorumluluğu çok büyük birer emanet olarak değerlendirdiğimiz bağışlarımıza yönelik sorumsuz bir çalışanımızın yaptığı eylemdir. Kızılay ruhunu taşımadığı anlaşılan bu çalışanımızın iş akdi derhal feshedilmiş ve kendisi Kızılay ailesinden uzaklaştırılmıştır. Kızılay, tarihi bir yapı olan Renda Köşkü'ne karşı yapılan bu davranış için diğer yasal yolları da kullanmaktan çekinmeyecektir. Başta, bir süre yaşadığı köşkü büyük bir güven duyarak Kızılay camiasına bağışlayan Merhum Abdulhaluk Renda'nın değerli ailesi olmak üzere tüm kamuoyuna, benzer bir durumun bir daha yaşanmaması için tüm önlemleri alacağımızı bildiririz."

'TARİHİ BİNA ÇÜRÜYOR' SUÇ DUYURUSU

ANKARA Barosu avukatlarından Nuri Köse, Kızılay'a ait tarihi Renda Köşkü'nün yanında bürosu olduğunu, mekanın çürümeye terk edildiğini belirterek görevliler hakkında "emniyeti suistimal", "görevi ihmal" ve "Tabiat Kültür Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet" suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Köse, tarihi binanın müze yapılması için de kampanya başlatacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber