HDP'den hayır kampanyası

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişikliği teklifinin Anayasa Komisyonu'nda kavgalı oturum sonrası geçmesi üzerine harekete geçen HDP, kapsamlı bir kampanya startı verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'den hayır kampanyası

NAMIK DURUKAN Ankara

HDP'nin bileşenleri HDK ve DTK tarafından dün bir otelde deklarasyon açıklandı. Salona, "hayır" yazılı pankartlar asılırken, etkinliğe katılan HDK, HDP ve DTK yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekilleri yakalarına hayır yazılı çıkartmalar taktı. HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının yanı sıra DBP'li belediyelere kayyum atanacağı iddiası deklarasyona yansıdı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık, DTK Eş başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek'te toplantıya katılan isimler arasında yer aldı. HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, deklarasyonun açıklandığı salona birlikte geldi. Demirtaş şunları söyledi:

"Bu yanlışın, Genel Kurul'dan geri dönebileceğine inanıyoruz. 330 rakamını bulamayabilirler. Bu nedenle 'hayır' kampanyası başlatıyoruz. Parlamentoda bu darbeye 'hayır' diyebilecek milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Bu mevzu sadece bizleri ilgilendiren kişisel bir mevzu değildir. Darbe sürecine AKP diğer iki partiyi de dahil etmeye çalışmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber