Maltepe'de 39 binaya yıkım ruhsatı verildi

Maltepe Belediyesi denetiminde gerçekleştirilen özel kıyafetli ekiplerin çalışmaların ardından, 39 binaya binaya yıkım ruhsatı verildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maltepe'de 39 binaya yıkım ruhsatı verildi

Binalara yıkım öncesi asbest ve zararlı atıklardan temizleme şartı getirilen Maltepe'deki bazı binaların yıkımı sırasında, en tehlikeli asbest türü olarak bilinen "tremolit, krizotil, krokidolit ve amozit asbeste" rastlandı.

Maltepe Belediyesi denetiminde gerçekleştirilen özel kıyafetli ekiplerin çalışmaların ardından, 39 binaya binaya yıkım ruhsatı verildi. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen çalışmalarda Altayçeşme ve Zümrütevler mahallelerinde bulunan iki binada en tehlikeli asbest türü olarak bilinen "krizotil, krokidolit ve amozit asbest" tespit edildi.

Belediye kontrolünde özel yetkili firmalar tarafından yapılan denetimlerde Aydınevler'de bulunan 4 katlı binanın birinci, ikinci ve dördüncü katlarının yer döşemelerinde tremolit asbest tespit edilirken, Zümrütevler'deki binanın eternit, bahçe ve kömürlük kısımlarında krizotil, krokidolit ve amozit asbest bulundu.

Tespit sonrası gerekli önlemler eşliğinde özel kıyafetli ekipler binaya girerek numuneler alıp incelemede bulundu. Yapılan incelemelerin ardından binalara yıkım ruhsatı verildi.

39 BİNAYA YIKIM RUHSATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir yıldır aranan en tehlikeli asbest türünün ilçede tespit edildiğini ifade eden Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, "İlçedeki binalara mart ayından itibaren asbest ve zararlı atıklardan temizlenme şartı getirildikten bu yana 39 binayı bu tip zararlı atıklardan temizleyerek yıkım ruhsatı verdik. Halkımızın sağlığını her şeyden üstün tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

ASBEST NEDİR?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber