Cildin kendine özgü bakteriyel yapısı değişmiyor

ABD'de yapılan araştırmalara göre, her kişinin cildinde, kendine özgü ve zamanla değişmeyen bakteriler bulunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 23:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Cildin kendine özgü bakteriyel yapısı değişmiyor

BBC'nin haberine göre, sonuçları Cell dergisinde yayımlanan araştırmada, 12 sağlıklı bireyden alınan örnekler üzerinde inceleme yapıldı.

Ulusal Kanser ve Ulusal İnsan Genetik Araştırmalar enstitülerinde görevli Heidi Kong ile Julie Segre'nin yürüttüğü araştırma çerçevesinde, bir ay ila iki yıllık zamanda, üç ayrı dönemde, vücudun 17 değişik bölgesi araştırıldı.

İnceleme sonucunda, kişilerin, giysilere, yıkanmaya, diğer insanlara ve dış dünyaya maruz kalmalarına rağmen kendilerine özgü mikrobiyal imzalarını korudukları gözlendi.

Kişilerle hareket eden bakteri bulutları

Peer J. dergisinde yayınlanan bir diğer araştırmada da kişilerin etrafından alınan hava örnekleri incelendi. Araştırmada, bireylerle hareket eden bakteri bulutlarının var olduğu ve bu bulutların parmak izi gibi kişiye özgü olduğu gözlendi.

Araştırmada, 11 bin katılımcının 4 saat boyunca kaldıkları odalardan alınan hava örnekleri incelendiği, her katılımcının ardında bıraktığı bakteri kütlesinin kişiyi tanıtıcı özelliğe sahip olduğu saptandı.

Bilim adamları, gelecekte, egzama ve diğer cilt hastalıklarının söz konusu bakterileri ne yönde etkilediğini incelemeyi planlıyor.

Murat Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber