'Tüm zorluklara rağmen ülkemiz dimdik ayakta'

Çavuşoğlu:"Tüm zorluklara rağmen ülkemiz dimdik ayakta, istikrarını koruyor, ekonomik büyümesi beklenenin üzerinde, sanayi üretim kapasitesi artıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2016 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tüm zorluklara rağmen ülkemiz dimdik ayakta'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Ülkemiz istikrarını koruyor, ekonomik büyümesi beklenenin üzerinde." dedi.

MÜSİAD Antalya Şubesinin Yönetim Kurulu toplantısına konuk olan Çavuşoğlu, MÜSİAD'a gerek Türkiye ekonomisi gerekse hassas konularındaki tutumundan dolayı teşekkür etti.

Çavuşoğlu, özellikle dış politikada MÜSİAD ile yakın iş birliği içinde olduklarını belirterek, MÜSİAD'ın Türkiye'yi ne kadar sevdiğini ve elini taşın altına koyduğunu bildiklerini söyledi.

Türkiye'nin hassas dönemlerden geçtiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Türkiye olarak terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Çok şükür ne yılgınlığımız ne de başarısızlığımız var. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm zorluklara rağmen ülkemiz dimdik ayakta, istikrarını koruyor, ekonomik büyümesi beklenenin üzerinde, sanayi üretim kapasitesi artıyor. İhracatımız geçen yıla göre fena değil. Bütün zorluklara rağmen ülkemiz daha iyi olacak, bunun için çalışıyoruz." diye konuştu.

Dış politikada mayınlı alanları temizlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, zorluklar olabileceğini ancak diplomasinin bunun için olduğunu dile getirdi.

Gelmiş geçmiş en başarılı İslam Zirvesi'nin Türkiye'de yapıldığına dile getiren Çavuşoğlu, Antalya'daki G20 Zirvesi'nin başarısına da dikkati çekti.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanlığını üstlendiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"G20 dönem başkanlığı bitti, İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanlığını alıyoruz. Birisini bırakıyoruz, birisini alıyoruz. Türkiye'nin dışarıda itibarının olmadığına dair kampanyalar yürütüyorlar ya hiç öyle değil. Mayıs ayının 23 ve 24'ünde Birleşmiş Milletlerin ilk defa düzenleyeceği İnsani Zirve'ye ev sahipliği yapıyoruz. Bu zirve bizim için anlamlı. Çünkü Türkiye insani yardımlar konusunda şu anda dünyadaki en hassas ülkeyiz. Ramak olarak üçüncüyüz ama milli gelire göre birinciyiz. 27-28 Mayıs'ta ise Antalya'da en az gelişmiş ülkelerin zirvesini gerçekleştireceğiz. Bunlar bizim izlediğimiz politikalarla bütün ülkelere hitap ettiğimizi gösteriyor. Türkiye bütün ülkelerin sorunları konusunda hassas bir ülke."

Ziyarette Çavuşoğlu'na AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti.

Levent Kişi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber