Terör mağduru annelerin buruk Anneler Günü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan anneler, Anneler Günü'nü buruk geçiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2016 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör mağduru annelerin buruk Anneler Günü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan anneler, "Anneler Günü" sevincini yaşayamıyor.

Sur'daki terör saldırıları sonucu evlerini terk eden ve barınacak bir yeri olmadığı için Kaymakamlıkça bir otele yerleştirilen kadınlardan 1 çocuk annesi L.S. (23), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin kendisini ve 2,5 yaşındaki çocuğunu 1 yıl önce terk ettiğini, tek başına çocuğuna bakabilmek için hayata tutunduğunu söyledi.

Yaşanan terör olaylarından sonra kendisinin ve çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu belirten L.S, terör nedeniyle mağdur olduklarını, evleri yakılıp yıkıldıktan sonra Kaymakamlık tarafından bir otele yerleştirildiklerini ifade etti.

"Biz barış istiyoruz, askerler ölmesin istiyoruz"

Terörün 25 yıllık evinden ettiği 4 çocuk annesi F.K. (42) de 25 yıl boyunca Sur'da yaşadıklarını belirterek, terör örgütü mensupları tarafından evlerinin talan edildiğini ve yıkıldığını söyledi.

Eşini yıllar önce hayatını kaybettiğini, biri engelli 4 çocuğuna kendisinin baktığını anlatan F.K, evlerini terk ettikten sonra kiraladıkları evde yaşam mücadelesi verdiklerini dile getirdi.

Evlerinden ayrıldıkları için sıkıntı çektiklerini, çok sevdikleri evlerinin yıkıldığını öğrendiklerini ifaden eden F.K, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizi bu hale getiren terör örgütüne Allah hakkımızı bırakmasın. Sur'daki olaylardan sonra evsiz kaldık. Ben günde 20 lira kazanarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Cumhurbaşkanımızdan Anneler Günü hediyesi olarak bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Biz bugünü içimiz buruk olarak yaşıyoruz. Bunların yaptığı kardeşlik değil. Biz barış istiyoruz. Çukurlar kazılmasın, askerler ölmesin istiyoruz."

Anne G.A. (29) ise terör olayları nedeniyle evlerini terk ettiklerini, eşini kaybettiği için 7 yaşındaki kızı ve annesine kiraladıkları evde bakmak zorunda olduğunu aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber