Kayalıklardan düşerek şehit olan Yüzbaşı, toprağa verdi

Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Yüzbaşı Fırat'ın cenazesi Adıyaman'da toprağa verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayalıklardan düşerek şehit olan Yüzbaşı, toprağa verdi

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanos Dağları'nda arazi arama tarama faaliyeti sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Yüzbaşı Rıza Fırat (31) memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Şehit Fırat'ın cenazesi özel uçakla Adıyaman havaalanına getirildi. Buradan konvoyla babaocağına getirilen Fırat'ın cenazesi helallik alındıktan sonra Yeni Mezarlık Camisi'ne getirildi.

Düzenlenen törende şehidin ilk olarak öz geçmişi okundu. Daha sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İkindi namazının ardından cenaze namazı kılındıktan sonra şehit Fırat, şehitlikte toprağa verildi.

Törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgenaral Zeki Aksakallı, 2'nci Ordu İdari Kurmay Başkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, askeri erkan, kamu kuruluşunun temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.

Hatay'da kayalıklardan düşen yüzbaşı şehit oldu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber