Askeri casusluk davasında 'terfi' kurnazlığı

"Askeri casusluk" davasında 4 polisin Yargıtaya yaptığı temyiz incelemesi başvurusunun, subayların "YAŞ terfilerini engellemeyi" amaçladığı öne sürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2016 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Askeri casusluk davasında 'terfi' kurnazlığı

Gülcan Kaplan

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan ve şubat ayında tüm sanıkların beraatiyle sonuçlanan davada 4 polis, müdahillik taleplerinin reddedildiği gerekçesiyle Yargıtaya temyiz incelemesi başvurusu yaptı.

Söz konusu başvurunun, dosyanın açık kalmasını ve subayların "YAŞ terfilerini engellemeyi" amaçladığı öne sürüldü.

Davanın asker sanıklarının avukatlarından Murat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSK Personel Kanunu'na göre herhangi bir davada tutuklu yargılanmış personelin kesinleşmiş beraat kararı olmadan terfi listesine giremediğini belirterek, söz konusu başvuruyla davanın asker sanıklarının YAŞ'ta ve ağustostaki terfilerde rütbe almasının engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Ergün, Yargıtayın başvuruya sadece müdahillik talebi üzerinden usulden bakacağını, dolayısıyla beraat kararının kesinleşmesinin uzun sürmeyeceğini ifade etti.

"Süreç uzasın istiyorlar"

Davanın iki numaralı sanığı emekli albay Coşkun Başbuğ ise örgütün dosyayı açık tutarak süreci uzatmayı ve zaman kazanmayı hedeflediğini savundu.

Temyiz başvurusunda bulunan polisleri "yavuz hırsız" olarak tanımladığını anlatan Başbuğ, "Ola ki bir yerlerde örgütün son kazıntıları kaldıysa ya da rüzgar dönerse dosya açık kalsın, süreç uzasın istiyorlar" dedi.

Başbuğ, "Bunu ferdi yapmıyorlar, akıl hocaları ve bir yerlerden aldıkları talimatı uyguluyorlar. Bunların hepsi son çırpınış, son denemeler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber