Öğrencilerden 'serinleten' şapka

Bitlis'in Mutki ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, "Tarlada Klima Oh Ne Güzel Çalışma" projesi kapsamında yazın sıcak havada çalışanlar için "serinleten şapka" üretti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerden 'serinleten' şapka

Bitlis'in Mutki ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) ile Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı.

Mutki YBO'da öğrenciler tarafından hazırlanan ve sergilenen birbirinden güzel 30 eserin arasından "Tarlada Klima Oh Ne Güzel Çalışma" projesi kapsamında yazın sıcak havada çalışanlar için üretilen "serinleten şapka" yoğun ilgi gördü.

Şapkaya entegre edilen güneş paneli ve fan sistemi, yazın sıcak havalarda çalışan işçilere serinleme imkanı sunuyor.

"Projelerin hayata geçirilmesi için desteğe ihtiyacımız var"

YBO Müdürü Etem Temizhava, AA muhabirine, öğrenciler tarafından hazırlanan 30 eserin geleceğe örnek teşkil edecek projeler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Burada sergilediğimiz ürünler, okulumuzun Fen Bilgisi Öğretmeni Musa Dalga ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sergilenen ürünler incelendiğinde gerçekten geleceğe örnek teşkil edecek projeler var. Bu projelerimizin yapımına geçen yıl eylül ayında başlandı. Nisan ayı sonuna kadar devam eden projelerimizi şimdi de burada sergiliyoruz. Bazı TÜBİTAK projelerimizi hayata geçirmeye çalıştık ama projelerimiz Van'daki kuruldan geri döndü. Projelerin hayata geçirilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Destek alırsak buradaki bazı projelerimizi hayata geçirebiliriz."

Okulun Fen Bilgisi öğretmeni Musa Dalga ise öğrenciler tarafından üretilen 30 eserden 5'inin uygulanabilirliği olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber