'Can güvenliğiniz için araç bakımınızı yaptırın'

UZMANLAR, kazaların önüne geçebilmek için araçların bakımını yaptırın uyarısında bulundu. Bakım yapılsa bile uzun yolculuğa çıkmadan önce araçtaki yağ ve soğutma suyu seviyeleri mutlaka kontrol edilmeli, eksiklik varsa tamamlanmalıdır.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 17:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Can güvenliğiniz için araç bakımınızı yaptırın'

Uygun seviyede olmayan araç sıvıları, aracın hararet yapmasına hatta motorun tamamen hasarına yol açabilir. Yolda kalmanın yanı sıra onarımı oldukça pahalı ve uzun süreli olup herhangi bir sigorta bu hasarı karşılamıyor.

10 YILDA 10 MİLYON 357 BİN TRAFİK KAZASI OLDU

TBMM başkanlığına verilen araştırma önergesine Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının verilerine göre 2005-2015 yılları Haziran ayı arasında meydana gelen trafik kazası sayısı 10 milyon 357 bin oldu. Bu kazalarda ölen kişi sayısı ise 42 bin 420, yaralı sayısının ise 2 milyon 264 bin 441 olarak belirlendi.

"PERİYODİK BAKIM KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİYOR"

Coşkun Oto satış Müdürü Murat Karabulut,"Yaz tatili yaklaşmasıyla birlikte tatil planlarının yapıldığı bir dönemde araçların bakımlarını kesinlikle yaptırmanın kazaların önüne geçtiğinin farkına toplum olarak varmalıyız. Can güvenliğimiz için bakım şart. Aracımızın kaskosu var, sigortası var anlayışı ile bakımı yapılmayan bir araç ile yola çıktığımızda sonu ölümle sonuçlanan kazaya sebebiyet vermemeliyiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber