KYK: O öğrenci, PKK propagandasından atıldı

Sözcü Gazetesi geçen günlerde Hakkari'li bir öğrencinin annesiyle Kürtçe telefonda konuştuğu için yurttan atıldığını iddia etti. Kurumdan yapılan açıklamada, haber yalanlandı ve öğrencinin PKK propagandası yapmaktan dolayı yurttan çıkarıldığı belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2016 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KYK: O öğrenci, PKK propagandasından atıldı

Sözcü Gazetesi geçtiğimiz gün yayımladığı haberde, üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Pınar Çetinkaya'nın, Türkçe bilmeyen ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için, kaldığı İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'ndan atılıp, bursunun kesildiğini iddia etmişti.

İddialar üzerine bir açıklama yapan Kredi Yurtlar Kuruu, öğrencinin Kürtçe konuştuğu için değil, PKK propagandası yaptığı için yurttan atıldığını açıkladı.

Kredi Yurtlar Kurumundan yapılan açıklamada şuı ifadelere yer verildi.

"P.Ç. adlı öğrenci 17.03.2016 saat 23:40 sularında Kurumumuza ait Aydın Nazilli'de bulunan İsabeyli Kız Öğrenci Yurdu'nda aynı odada birlikte kaldıkları oda arkadaşları ile tartışarak, devletimiz ve güvenlik güçlerimiz hakkında hakaretlerde bulunmuş, bölücü terör örgütünün propagandasını yapmıştır. Oda arkadaşlarının kendisini uyarması üzerine onlara yönelik de tehditlere varan ifadeler kullanmıştır. Tartışma sırasında seslerin yükselmesi üzerine yurtta görevli güvenlik görevlisi odaya girerek tartışmalara şahit olmuştur. Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin alınan savunması, diğer öğrencilerin şikayetleri ve yürütülen soruşturma neticesinde bölücü terör örgütü propagandası yapmak, devletimize, askerimize ve polisimize hakaret etmek ve yurtta düzeni bozmaktan ötürü Kurumumuzla ilişiği kesilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber