İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İkramiye hakkı mirasçılar için de geçerli midir?

30 yıldan fazla hizmet süresi olanların emekli ikramiyesi hakkı mirasçılar için de geçerli midir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2016 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkramiye hakkı mirasçılar için de geçerli midir?

30 yıldan fazla sürelere emekli ikramiyesinde bir hak var ise, bu hak hayatta olmayan emeklinin 1. dereceden yakınları (eş ve /veya) çocukları içinde geçerli mi..? Yoksa yalnızca yaşayan emekliler için mi geçerli..?

30 yıldan fazla hizmeti varken vefat eden çalışanlar ile 30 yıldan fazla hizmeti varken emekli olan ve ardından vefat eden emeklilerin yasal mirasçıları (mirasçılık belgesinde adı olan kişilerin tamamı), murisin 30 yılı aşan hizmetleri için birlikte SGK'na başvurup talepte bulundukları ve gelen cevaba yine birlikte dava açtıkları takdirde bu davalar olumlu sonuçlanmaktadır. Yargılama sonucunda hükmedilen ikramiye tutarı mirasçılara miras payları oranında ödenmektedir.

Birlikte başvuru yapılamaması halinde ise başvuran mirasçının kendisine yine miras payı oranında ödeme yapılmasının mümkün olduğu düşünülmektedir. Çünkü ikramiye ödemesi terekeye dahil bir alacak hakkı olup, herkes miras payı oranında hak sahibidir. İkramiye hakkının, ölüm aylığı hak sahipliğinden bu anlamda farkı vardır.

Av. Candan Dumrul/ memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber