PKK'ya katılacaklara bilet alan HDP üyesine hapis

İSTANBUL'dan Van'a gitmek isteyenlere otobüs bileti aldığı gerekçesiyle 'Silahlı Terör Örgütü Üye Olma, Örgüte Bilerek, İsteyerek Yardım Etme" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 43 yaşındaki Necat Şahbudak'a, 7.5 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 12:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
PKK'ya katılacaklara bilet alan HDP üyesine hapis

amca çocukları 15 yaşındaki F.S., 16 yaşındaki B.S., Necat Şahbudak ve 23 yaşındaki Muzaffer Gören, İstanbul'dan Van'a gitmek için bindikleri şehirlerarası otobüste, Kırşehir'in Mucur İlçesi'nde mola verdi. B.S., mola sırasında karakola giderek yaptığı şikayette bulundu. Bunun üzerine, F.S., Muzaffer Gören ve Necat Şahbudak, Kayseri- Ankara karayolunda yakalandı. Yakalananlar ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, haklarında dava açıldı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanıklar F.S ve Necat Şahbudak, İstanbul Bakırköy Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanıklardan F.S savunmasında, şöyle dedi:

"İstanbul'da amcamın oğlu ile çalışıyordum. Ailemiz Van'da idi. Ailemi görmeyi çok istiyordum. Paramız olmadığı için yardım ederler diye HDP Bağcılar İlçe teşkilatına gittik. Durumu anlattık. HDP Bağcılar İlçe binasındaki Necat isimli kişi bize yardım etti. Beraber otagar'a geldik. Necat abi bilet aldı. Amcaoğlu B.S., Necat, Muzaffer ve ben farklı koltuklarda oturarak Van'a seyahat ettik. Kırşehir'in Mucur ilçesinde otobüs mola verdi. Mola sırasında B.S ortadan kayboldu. Bir süre bekledikten sonra otobüs hareket etti. Biz'de Kayseri girişinde polis tarafından gözaltına alındık."

Tutuksuz sanık, Necat Şahbudak, çocukların memleketlerine gitmelerine yardımcı olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık F.S. için beraat kararı verilirken, tutuksuz sanık Necat Şahbudak ise 'Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yasin DALKILIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber