'Edepsiz' yazılı pankarta 11 ay 20 gün hapis

62 yaşındaki Songül Çoban, "Edepsiz Erdoğan'a sırtımızı dönüyoruz" yazılı dövizi tutunca "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mayıs 2016 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Edepsiz' yazılı pankarta 11 ay 20 gün hapis

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran 2015'te miting için gittiği Iğdır'da, konvoyuyla HDP seçim bürosu önünden geçerken, kendisine sırtını dönen kadınlar tarafından protesto edilmişti. Erdoğan da mitingde "Çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz, edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri kadınların tepkisini çekmişti. Aydın'daki Didim Kadın Platformu, 3 Haziran'da HDP seçim bürosu önünde bir basın açıklaması yaptı. Eylem yapan kadınlardan Sultan Çoban'ın elinde "Edepsiz Erdoğan'a sırtımızı dönüyoruz" yazılı döviz bulunuyordu. Bu dövizden ötürü Çoban hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi gereğince "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan dava açıldı.

Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada Çoban, "Hakaret kastım yoktu. Platformun aldığı karara göre basın açıklaması yapıyorduk" dedi.Mahkeme, geçen 22 Mart'a Çoban'a 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Gerekçeli kararda, "Edepsiz' şeklinde yazılı iletiyi herkesin görebileceği alanda taşımak suretiyle mağdurun onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde somut bir fiil veya olgu isnat etme veya sövmek suretiyle işlediği" belirtildi. Avukat Hicran Danışman, karara itiraz etti. Erdoğan'ın kendisini protesto eden Iğdırlı kadınlar için "Edepsiz" dediğini, Didimli kadınların da bu tutumu kınadıklarını belirten Danışman, "Bu söylem, müştekinin kadınlara yönelik sözlerinin hicivli bir eleşirisidir" dedi.

İSMAİL SAYMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber