Kolu kırık öğrencisinin çantasını 2 yıl taşıdı

Kolu kırık olan öğrencisinin çantasını iki yıl boyunca her gün sınıfa taşıyan sınıf öğretmeni Mehmet Akif Kaya, plaketle ödüllendirildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Mayıs 2016 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kolu kırık öğrencisinin çantasını 2 yıl taşıdı

Öykünaz KOKAL

Küçükçekmece Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ali Emre Tunca'nın, birinci sınıftayken kolu kırıldı. Annesi tarafından her gün okula götürülüp getirilen Ali Emre, velilerin belli bir yerden sonra okula girmesi yasak olduğundan anne oğlunun çantasını taşıyamadı. Küçük çocuğun çantasını taşımaya öğretmeni Mehmet Akif Kaya yardımcı oldu. Bu süre içinde Ali Emre'nin kolu ikinci kez kırıldı. Öğrencisine yardımı hiçbir gün esirgemeyen Kaya, çantasını her gün taşımaya yardım etti.

Başka bir konu için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşürken bu konuyu aktaran ve öğretmenin fedakarlığından bahseden anne Gülhan Tunca, öğretmene ödül verilmesi ricasında bulundu. Milli Eğitim yetkilileri annenin ricasını kırmadı ve 23 Nisan törenlerinde öğretmene teşekkür plaketi verildi. Anne Gülhan Tunca, "Öğretmenin hakkını asla ödeyemem. Ali şu anda 4. sınıfta. Böyle eğitimciler olduğunun bilinmesini istiyorum" diye konuştu. Öğretmen Mehmet Akif Kaya da, "Çok mutlu oldum. Ancak ben büyük bir şey yapmadım. Her öğretmenin, hatta her insanın yapması gerekeni yaptım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber