Mülakatta soruları bilmenin, takım elbise giymenin bir yararı olur mu?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mayıs 2016 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mülakatta soruları bilmenin, takım elbise giymenin bir yararı olur mu?

Aşağıda bir infaz koruma memuru adayının, adliyede yaşadığı mülakat sürecine dair yaşadıkları yer almaktadır.

Haksızlıkların son bulmasına katkı sağlaması amacıyla, ziyaretçimizin tecrübelerini aynen yayımlıyoruz.

Sevgiler saygılar.

..adliyesinde infaz koruma memurluğu için mülakata girdim.

1 gün önceden gittim. Parasını verip otelde kaldım. Takım elbisemi giydim tıraşımı oldum sabah 9'da adliyede hazır bulundum.

Mülakatım cok iyi geçti. Sordukları altı sorunun beşini bildim. KPSS puanı en yüksek olan kişi bendim. Listede birinci sıradaydım. Kazanacağımdan emindim çıktığımda.

Saat 13:00'te sonuçların açıklanacağı söylendi. Ama daha sonra bir kişinin mülakata gelmediği ve onun bekleneceği söylendi.

Biz zaten boş yere bir gün önceden gidip otele para vermiştik ya, her neyse... O adam saat 14:00'te geldi, mülakata girdi. Sonuçlar 15:00'te açıklanacak dediler sonra yine karar değiştirip 17:00'de açıklanacak dediler. Saat beşe kadar bekledim adliyenin önünde. Cebimde son param kalmıştı yemek bile yemedim. Bekletiyorlar, "hastaneye sevk yapılacak gitmeyin" diye.

Listeler açıklandığında sözlü notumu görünce şok oldum. 45 puan vermişler ve elemişler beni. KPSS puanı 86.6... Sözlü notu 45. Güler misin ağlarmısın.

Mülakatta soruları bilip, takım elbise giymenin, tıraş olmanın hiçbir anlama olmadığını bir kez daha gördüm.

Mülakata sivil kıyafetle gelip sorulardan sadece bir tanesi bildim diyen adama bile 61 puan vermişler. Ve KPSS puan sıralaması en sondan olan kişileri işe aldılar. Beni elemek için ne yapacaklarını saşırmışlar.

Yazı işleri müdürünün yanına gidip itirazda bulundum. Efendim dedim "ben mülakatta soruları biri hariç bildim, gayet de güzel geçti, mülakatım nasıl 45 olur ki" dedim.

Kağıdımdaki değerlendirmeyi görmek istedim. İnatla göstermedi. Bana dediği cevap "hakkında hayırlısı buymuş. Çok itirazın varsa git dava aç" dedi, odadan çıkardı.

Ben kimi kime şikayet edeceksem artık.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. KPSS'den yüksek puan almak mülakatta suç galiba. Mülakatı yapan hakim bana "sen harita kadastro mezunusun puanın yüksek burda ne işin var dedi. Kazanırsam atanıp gideceğimi düşündü herhalde. Anlattım "merkezi atamayı bitirdiler, herşey mülakata döndü 3 atamadır atanamadım."

Herhalde atansam oraya başvurmazdım dimi ama.

Mülakatta yüksek puanlı diye eliyorlar merkezi de kadro gelmiyor.

Artık hayata o kadar boş bakmaya başladım ki...

Çevreme karşı sanki suçluymuşsun gibi boynu bükük geziyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber