Eczacılardan Başbakan'a faks yağmuru

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil Kart ilaç bedelleri ödenmeyen 23 bin eczacı Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı faks yağmuruna tutacak.

Başbakanlık, Sağlık Bakalığı ve Maliye Bakanlığı'na gönderilecek faksta, faaliyet gösteren eczacıların Yeşil Kartlı hastalara ait reçete bedellerinin hala ödenmediği belirtilecek. "11 milyonu aşkın Yeşil Kartlıya verilen Sağlık ve İlaç Hizmetinin kaliteli olması noktasındaki hassasiyetiniz ile bizlerin bu hassasiyete göstermiş olduğu duyarlılık, bugüne kadar Sağlık Hizmetinin kaliteli bir biçimde sürdürülmesini sağlamıştır" denilecek faksta bugün, gelinen bu noktada hizmetin devamlılığının sağlanması, maduriyetin giderilmesi için geri ödemelerin acilen yapılması gerektiği belirtilecek. YENİ ÖDEME ŞEKLİNE RED Eczacılar, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na gönderdikleri mektupta ise, 2007 taslak protokol metninde yer alan ödeme şeklini ve zamanını kabul etmediklerini bildirirken, olması gerekenin 45 gün ödeme süresi ve 100 avans ödemesi olduğu kaydedildi. Eczacıların kabul etmediği 2007 taslak protokol metni şöyle: "Sözleşmeli eczanelerce tip sözleşmede belirtilen esaslar çerçevesinde, her ilk ve son gününü kapsayan döneme ait reçeteler, o ayın son günü tarihini taşıyacak şeklinde sonlandırılır ve faturalandırılır. Takip eden ayın ilk 7 işgünü içinde kuruma teslim edilir. Kurum, Reçete Kontrol Birimine teslim edilen reçetelerin kontrollerinin tamamlanması durumunda bu reçetelerin bedellerini teslim tarihi itibaren en geç 75 gün içinde öder. Bu süre içinde reçetelerin kontrolü tamamlanmadığı takdirde tahakkuk edilen tutarın yüz de 75-90 arasında ki tutar son ödeme tarihini takip eden ilk iş gününde alacaklarından kesilmek üzere avans olarak ödenir." DEVLETİN YEŞİL KART BORCU 350 MİLYON YTL

Öte yandan devletin eczacılara olan Yeşil Kart borcunun 350 milyon YTL'ye ulaştığını öğrenildi. Ödeme yapılmayan illerin bazıları şöyle:

"Diyarbakılı eczacılara 25 milyon YTL, Şanlıurfa'ya 20 milyon YTL, Samsun'a 15 milyon YTL, Erzurum'a 14 milyon YTL, Gaziantep'e 12.5 milyon YTL Kahramanmaraş'a-Antalya'ya 7 milyon YTL, Adana-Konya'ya 5 milyon YTL."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber