Otomotiv sanayisinden gövde gösterisi

Ticari araç segmentinin en büyük buluşması COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı, 21-24 Mayıs arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Otomotiv sanayisinden gövde gösterisi

Bu yıl 5'incisi düzenlenen COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuar, OSD (Otomotiv Sanayii Derneği), TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) iş birliği ile 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bugüne kadar 100 bin ziyaretçi ve 800 katılımcıya hizmet veren COMVEX İstanbul Fuarı, ticari araçlar sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin sunulacağı en önemli platform haline geldi. Sanayinin uluslararası ticaretteki konumunu daha etkin kullanmasına ve bölgedeki ticaretten daha fazla pay almasına katkı sağlayacak olan fuar, OICA (The International Organization of Motor Vehicle Manufactureres) Uluslararası Fuarlar Listesi'nde yer alıyor. Ayrıca Türkiye'de kurulmuş ilk uluslararası nitelikli mesleki sivil toplum örgütü olan IPRU (Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği) tarafından da desteklenirken bu yıl TOFED desteğini de alarak şehiriçi yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığının yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığını da tek çatı altında topladı. Otobüs endüstrisine hizmet ve ürün sağlayan tüm kuruluşlar COMVEX İstanbul'da bir araya gelecek. COMVEX Ticari Araç, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı, 50'yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Katılımcı ve ziyaretçilere 90 bin metrekare fuar alanında hizmet verecek olan fuara özel aracıyla gelmek isteyen ziyaretçi ve katılımcılara bin 600'ü kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark alanı sağlanıyor.

AYIN KAPTA N ŞOFÖRÜ

Comvex İstanbul Fuarı, birbirinden farklı etkinlikler ile de öne çıkıyor. Bunların başında "Ayın Kaptan Şoförü Ödülleri" töreni geliyor. Dördüncü kez COMVEX İstanbul'da düzenlenecek. Şehirlerarasından kent içine, servisten turizme kadar sektörün tüm temsilcilerini bir araya getiren ödül töreninde, Otokar Servis, Bridgestone Şehirlerarası, Isuzu Turizm ve Temsa Şehiriçi Ayın Kaptan Şoförleri olmak üzere toplam 4 kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Ayrıca, Ulaştırma Platformu, geleceğin kaptanlarının yetiştiği Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı öğrencilerine diplomalarını COMVEX İstanbul'da verecek. Bu tören ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü, bu yıl 6'ncı mezunlarını sektöre kazandıracak. Türkiye'de kurulmuş ilk uluslararası nitelikli mesleki sivil toplum örgütü olması özelliği ile bir ilki gerçekleştirmiş olan IPRU, karayolu yolcu taşımacılığı konusundaki birikimlerin paylaşılacağı bir platform olarak devlet desteği ile kuruldu. IPRU, Türkiye'nin liderliğinde 17 ülkeden temsilcisi ile COMVEX İstanbul Fuarı'nda uluslararası karayolu taşımacılığının önümüzdeki yıllarda izleyeceği stratejileri belirleyecek.

KONFERANS DÜZENLENİYOR

EPR Yerel Yönetim Ajansı; özel sektör ile yerel yönetimleri bir araya getirerek kentlerin gelişimine ivme kazandıracak etkinlikler, yuvarlak masa buluşmaları, çalıştaylar düzenliyor. Bu kez COMVEX İstanbul işbirliği ile düzenleyeceği Kent İçi Ulaşım Çalıştayı ile etkinliklerine bir yenisini ekleyecek. Sivil Toplum Kuruluşları, sektörün önde gelen firmaları ve belediyelerin katılımı ile gerçekleştirilecek Kent İçi Ulaşım Çalıştayı'nda, küresel ve bölgesel lojistik planlaması, metropolitan lojistiği, stratejik planlamada lojistik konularında son gelişmeler değerlendirilecek. Kent içi toplu taşımada yaşamımızın ayrılmaz parçası olan sıkıntıların, çözüm önerilerinin ve ihtiyaç duyulan yeniliklerin konuşulacağı, Marmara Belediyeler Birliği Konferansı hizmet kalitesini ileri götürmek amacıyla belediyeler arası iletişimi arttırmaya katkı sağlayacak.

'SEKTÖRÜN KALBİ HAYAT VERİYOR' KAMPANYASI

COMVEXİstanbul ile Kızılay'ın ortaklaşa yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Sektörün Kalbi Hayat Veriyor" projesiyle fuarda kan bağışı toplanacak. COMVEX İstanbul Fuarı'nda Kızılay Tırı, fuar boyunca kan bağışında bulunmak isteyen fuar katılımcı ve ziyaretçilerinin kan bağışlarını toplayacak.

KABLOSUZİNTERNET HİZMETİ

Dijitaldünyanın fuar sektörünün gelişimi için önemli bir unsur olduğunu söyleyen TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, değişen teknoloji şartlarının yanı sıra müşteri beklentileri gereği fuar alanında yeni yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Fiber alt yapı üzerine kurulmuş güçlü bir iletişim donanımı yatırımı ile fuar alanında kablosuz internet hizmeti sunmaya başladıklarını ifade eden Ünal, "Bir diğer yenilik haberimiz de fuar ziyaretçi ve katılımcıları açısından son derece olumlu etki sağlayacağını düşündüğümüz ve fuarcılık uygulamalarına yeni bir yön vereceğine inandığımız 'İç Alan Navigasyon' uygulaması için yapmış olduğumuz çalışmalarımız. Bu çalışmalarımızın son adımına geldik. Kısa süre içerisinde hizmete sunacağımızı gururla söyleyebilirim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber