Öğretmenin soruşturması isteğine kaymakamlık engeli

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde savcılığın, lise öğrencinin şikayetini haklı bulmayan ve soruşturma izni vermeyen kaymakamlığın kararının iptali için yaptığı başvuruyu reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenin soruşturması isteğine kaymakamlık engeli

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde savcılığın, lise öğrencinin şikayetini haklı bulmayan ve soruşturma izni vermeyen kaymakamlığın kararının iptali için yaptığı başvuruyu reddetti.

Alınan bilgiye göre, Gümüşhacıköy İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi H.Ç, okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Ömer Köylü'nün kendisini okul içerisinde darbettiği iddiasıyla Gümüşhacıköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Bunun üzerine Kaymakam Hüseyin Tekin'in talimatıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen hakkında ön inceleme başlatıldı. Kaymakam Tekin, yapılan ön incelemelerin ardından öğretmeni suçsuz bularak, Cumhuriyet Savcılığına Köylü'nün soruşturulması için izin vermedi.

Gümüşhacıköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Samsun Bölge İdare Mahkemesine giderek kaymakamlığın öğretmen hakkındaki kararının iptalini istedi. Bölge İdare Mahkemesi, oy çokluğu ile talebi reddederek kaymakamlığı haklı buldu.

Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saygısızca konuşması ve el kol hareketleri yapması üzerine öğrencisini iterek yanından uzaklaştırdığını söyledi.

Öğrencinin olaydan birkaç gün sonra motosiklet kazası geçirdiğini ifade eden Köylü, şöyle konuştu:

"Bu nedenle sırtında yaralar oluşmuş, bundan dolayı da darp raporu alıyor. Sonrasında 'Öğretmenimiz beni dövdü, yere yatırıp tekmeledi' gibi ifadelerle şikayet dilekçesini savcılığa veriyor. Milli Eğitim Müdürümüzün ve Kaymakam beyin olaydan haberi oluyor. Kaymakam bey okulda ön inceleme başlatıyor. Zaten olayın olduğu an bana şahit olan bir arkadaşım daha vardı. Soruşturma sonucunda suçsuz olduğum anlaşıldı. Kaymakam bey de soruşturma ve dava açılmasına izin vermedi."

Kaymakamlığın verdiği kararın Bölge İdare Mahkemesi tarafından da onaylandığını belirten Köylü, "Öğretmenler hakkında 'dayakçı öğretmen, şöyle öğretmen' diye haber yapılıyor ama öğrencilerin de bazen bunu suistimal ettikleri anlaşılmış oldu. Bu karar sayesinde artık ortada bir şey olmadığı zaman öğretmenlerin direkt savcı tarafından soruşturma görmesinin önüne geçilmiş oldu."

Murat Demirci

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber