MHP'nin kongre kararını AYM verecek

Yargıtay, MHP'nin kurultayıyla ilgili dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Bu karar, bir delegenin başvurusu üzerine alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mayıs 2016 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
MHP'nin kongre kararını AYM verecek

MHP'de karşılıklı alınan mahkeme kararlarıyla adeta yılan hikayesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde Yargıtay'dan flaş bir karar geldi. Yargıtay, MHP kurultayıyla ilgili dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

Yargıtay bu kararı, bir delegenin başvurusu üzerine aldı. MHP'deki tüzük kurultayıyla ilgili kararı Anayasa Mahkemesi verecek.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Parti içi muhalefet, 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurdu. MHP Genel Merkezi ise kurultayın 2018 yılında yapılacağını ilan etti.

Bunun üzerine muhalifler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de MHP'yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine hükmetti.

MHP Genel Merkezi ise Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri'nden ihtiyati tedbir kararı çıkarttı.

Muhalifler Tosya kararına itiraz edip bu kararı kaldırttı. Gemerek kararına itiraz ise sonuçlanmadı. Bu itirazın sonucu için Yargıtay kararı beklenmeye başlandı.

Süreç devam ederken 25. İcra Müdürlüğü "Gemerek kararı geçerli" dedi. Muhalifler ise Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 25. İcra Müdürlüğü'nün kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti.

Bu kararın hemen ardından Gemerek Mahkemesi yeniden tedbir kararı aldı.

Muhalifler 15 Mayıs'ta kurultayın yapılacağı otelin önünde gitti. Ancak Ankara Valiliği kurultayın yapılamayacağını belirterek toplanan muhaliflere izin vermedi.

Son olarak Yargıtay Gemerek ile kararı vermeden bir delegenin başvurusu üzerine dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber