KESK, PKK sendikası suçlamasını, tazminata mahkum ettirdi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna zaman zaman hem diğer sendika yöneticilerince hem de sitemizin bazı üyelerince PKK ile ilişkili olduğu yönünde suçlamalar yapılmaktadır. Memurlar.net olarak, üyelerin bu yöndeki suçlamaları mümkün olduğunca editörlerce onaylanmamaktadır. Zira, bu suçlamanın tazminat cezası gerektirdiği açıktır. Bugün KESK'in, bir Türk Haber Sen Şube Başkanını, tazmianata mahkum ettirmesine dair mahkeme kararını yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KESK, Türk Haber Sen Trabzon Şube Başkanı Kahraman Altuntaş'ı, 2. olağan genel kurulda yaptığı ve KESK'i PKK ile ilişki içinde olmakla suçlayan konuşmasından ötürü tazminata mahkum etti. Kahraman Altuntaş'ın yaptığı açıklamalar 2004 yılında Karadenizden Günebakış ve Karadeniz adlı gazetlerde manşet olarak yer almıştır. Altuntaş, "KESK kendi üyelerinden topladığı aidatlarla gazetelere ilan verip otuzbin kişinin katili Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan naklini istiyor, KESK o şerefsizi savunuyor, Türkiye'de PKK sendikaları var, KESK'in yönetim kurulu üyesine bunu gösterdiklerinde, hayır böyle bir şey olamaz, dediler. Sendikayım diye ortaya çıkmış, vatan hainleriyle işbirliği yapanların belgesidir bu..." demişti.

Davayı karara bağlanan Trabzon 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, yasal eleştiri sınırlarının aşılarak davacının kişisel haklarına ağır saldırıda bulunulduğuna karar vererek, 30.11.2005 tarihinde Altuntaş'ı 1001 YTL tazminata mahkum etti.

Türk Haber Sen Trabzon Şube Başkanı Altuntaş bu kararı temyiz etti ancak Yargıtay 2006 yılında bu tazminat kararını onadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber