'Acil tıp uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmeli'

ATUDER Başkanı Prof. Dr. Cander: - "Acil tıp uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve teşvik edilmesine ihtiyacımız var. Acil tıp uzmanlığının daha çok tercih edilmesini sağlamamız gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Acil tıp uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmeli'

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, acil tıp uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve teşvik edilmesine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Acil tıp uzmanlığının daha çok tercih edilmesini sağlamamız gerekiyor." dedi.

ATUDER tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen ve 30 ülkeden 500 acil servis çalışanının katıldığı Ulusal Acil Tıp Kongresi'nde konuşan Cander, toplantıda 45'i yabancı 150 konuşmacının yer aldığını söyledi.

Kongreye ilginin her yıl arttığına dikkati çeken Cander, farklı ülkelerden 20 acil tıp derneği başkanının da toplantıya katıldığını kaydetti.

Türkiye'nin dünyada acil tıp konusunda öncü bir ülke olduğunu ifade eden Cander, şöyle konuştu:

"Türkiye, bir çok ülkede acil tıpla ilgili derneklerin kurulmasını sağladı. Dünyada bir çok ülke bu dalda ana kitabını yazamamıştır. Hepsi Amerika kaynaklı kitapları kullanıyor. Türkiye ise ana kitabını yazan ender ülkeler arasında yer alıyor. Dünya bizi örnek alıyor ancak acil tıp uzmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve teşvik edilmesine ihtiyacımız var. Acil tıp uzmanlığının daha çok tercih edilmesini sağlamamız gerekiyor. Acil tıp uzmanı hiçbir zaman özel hasta bakamıyor. Farklı dallardaki doktorlar 'Uzman doktor olayım zamanı geldiğinde özel hasta bakarım' diyor ama acil tıp uzmanının böyle bir şansı yok çünkü onlar hep hasta bakıyorlar."

Kalp durmasından trafik kazasına, nefes darlığından yüksekten düşmeye kadar çok geniş alanda vakanın acil tıbbın ilgi alanına girdiğine işaret eden Cander, kongrenin, vakalara ilişkin yenilikleri tespit etmek ve bilgi paylaşımında bulunmak açısından önem taşıdığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber