İş kazası geçiren işçi ABD'den tazminat kazandı

İş kazası geçiren işçi ABD Konsolosluğundan tazminat kazandı - ABD Adana Konsolosluğu'nda çalışan ve iş kazası sonucu görme yetisini yüzde 50 oranında kaybeden işçi açtığı tazminat davasını kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2016 15:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
İş kazası geçiren işçi ABD'den tazminat kazandı

ABD'nin Adana Konsolosluğunda çalışan ve iş kazasında görme yetisini yüzde 50 oranında kaybeden işçi, açtığı tazminat davasının Yargıtay tarafından onanmasına rağmen ödeme yapılmaması üzerine icra işlemi başlattı.

Daha önce Atatürk Caddesi'nde faaliyet gösteren ancak daha sonra D-400 karayolu üzerine taşınan ABD'nin Adana Konsolosluğunda teknik personel olarak çalışan Hikmet Erten, 2007 yılında tamir ettiği akünün patlaması sonucu gözünden yaralandı.

Yüzde 50 oranında görme kaybı olan Erten, ABD Adana Konsolosluğundan tazminat talebinde bulundu ancak herhangi bir ödeme yapılmadı.

Erten, avukatı İsa Ayanoğlu aracılığıyla Adana 5. İş Mahkemesine açtığı davada 306 bin 849 lira tazminat kazandı, karar Yargıtay 21. Hukuk Dairesi tarafından da onandı.

Konsolosluktaki işine devam eden işçiye bu karara rağmen herhangi bir ödeme yapılmaması üzerine, avukat Ayanoğlu Adana 6. İcra Dairesine başvurdu ve konsolosluğun malları üzerinde haciz talebinde bulundu.

Ayanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlatılan icra takibinin konsolosluğa tebliğ edildiğini belirterek, ödeme için tanınan sürenin dolmasına 2 gün kaldığını söyledi.

"En geç bir hafta içinde ödeme yapılacağı" bilgisini veren konsolosluk avukatlarının haciz işlemi uygulanmamasını istediğini aktaran Ayanoğlu, "Hukuki konularda sorumlu olan Londra'daki büyükelçilikleri ile yazışma yaptıklarını söylediler. Biz ödeme yapmaları için istedikleri süreyi bekliyoruz. İcra takibimiz devam ediyor. Eğer istedikleri süre içinde ödeme yapmazlarsa haciz işlemini başlatacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber