TBMM bu hafta 65. Hükümet ile ilgili takvimi işleyecek

Meclis'te, bu hafta 65. Hükümet'e ilişkin takvim işleyecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 10:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM bu hafta 65. Hükümet ile ilgili takvimi işleyecek

AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nin ardından Meclis'te, 65. Hükümet'in kurulmasına ilişkin takvim işlemeye başlayacak.

Hazırlanan takvime göre, 65. Hükümet'in programı 24 Mayıs Salı günü TBMM Genel Kurulunda okunacak. Programın okunmasından iki tam gün sonra üzerinde görüşmeler yapılacak. Buna göre, 65. Hükümet'in programı üzerindeki siyasi parti grupları, 27 Mayıs Cuma günü görüşlerini ifade edecek.

65. Hükümet için güvenoylaması, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Meclis, bu hafta 65. Hükümet'in kuruluş takvimi dışında başka işleri görüşmeyecek.

Siyasi parti grup toplantıları 24 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. AK Parti'nin iki hafta ara verdiği grup toplantısının bu hafta salı günü yapılması bekleniyor.

- Komisyonlar

Meclisteki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 25 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 26 Mayıs Perşembe günü ise Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı hesaplarını inceleyecek.

Başta Cinsel İstismar Olmak Üzere Çocuklara Yönelik Her Türlü İstismar Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, 25 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda, akademisyenleri dinlemeye devam edecek.

Melda Çetiner Karagöz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber