Vekil bürokratlara bir yenisi daha ekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de sıkıntı olarak dile getirdiği vekil bürokratlara bir yenisi de daha ekleniyor. Yaş haddinden emekli olacak olan Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in yerine atama yapılmadığı için vekil bürokratlar kadrosuna Emniyet Genel Müdürlüğü de dahil olacak. Daha önce vekil bürokratlara kapısını kapatan Cumhurbaşkanlığı'nın, MİT Müsteşarından sonra MGK'ya doğal bürokrat üye olarak katılan Emniyet Genel Müdürüne yönelik tavrı ise merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Sezer'in zaman zaman vekalet konusundaki rahatsızlığını Başbakanlığa yazılı olarak da iletmişti. Sezer, vekalet uygulamasını eleştirerek, ?sistem yaralanıyor' uyarısını yapmış, aynı yazıda ?önemli görevlerin uzun süreli vekalet sistemiyle yürütülmesinin sakıncalarını' da aktarmıştı. Ancak geçen zaman içinde önemli görevlerdeki vekil atamalarında bir değişiklik olmadı. Buna son örnekte Emniyet Genel Müdürlüğü makamı oldu.

Başta Başbakanlık olmak üzere, devlet bakanlıkları, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Ulaştırma, Bayındırlık ve İskan, Tarım ve Köşişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TRT ile Gümrük Müsteşarlığı gibi pek çok makamda vekil bürokratların yer almasından sonra 200 kişilik polis teşkilatı da vekil bürokrata kaldı. Aylar öncesinde yaş haddinden emekliliği belli olan Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in yerine atama yapılmadığı için, sayıları yüzlerle ifade edilen vekil bürokratlar zincirine bir yenisi de Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş oldu.

Güvenlik hizmetinin kilit noktası olarak bilinen ve Milli Güvenlik Kurulu'nun doğal bürokrat üyelerinden biri olan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılacak atama, makamın aynı zamanda Valilik ve Sınıflar Üstü Emniyet Müdürü statüsünden dolayı, ancak Valiler Kararnamesi gibi 4'lü kararname ile yapılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber