Anadolu Üniversitesi'nin İHA'sı Atlas'a, ABD'de 3 ödül

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi insansız hava aracı tasarımı ekibi Anatolia Aero Design'nın 'Atlas' adlı aracı, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2016 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anadolu Üniversitesi'nin İHA'sı Atlas'a, ABD'de 3 ödül

ABD'den başarıyla dönen ekip için Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde tören düzenlendi. Mustafa Öç Konferans Salonu'ndaki törene CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Rektör Prof.Dr.Naci Gündoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Anatolıa Aero Desıgn ekibinin danışmanlığını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Hikmet Karakoç, Atlas'ın yarışmada 'En Yüksek Taşıma Oranı'nda birinci, 'En Yüksek Yük'te ikinci, genel sıralamada da üçüncü olduğunu söyledi. Prof.Dr.Hikmet Karakoç şöyle konuştu:

"Atlas insansız hava aracı kendi ağırlığının 3 katından daha fazla faydalı yük taşıma kapasitesine sahip. Önceki senelerde de yurtdışı ve yurtiçi insansız hava aracı tasarımı yarışmalarına katılan Anatolia Aero Design takımımız, 2015'te Türk Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği uluslararası Geleceğin Hava Aracı Tasarımı yarışmasında ikincilik elde ederek podyumda yer alan tek Türk takımı olmuştu. Türk takımları arasında şimdiye kadar elde edilen en büyük dereceyi aldık. Geçtiğimiz yıllarda altıncılığa kadar çıkmıştık ama bu yıl daha başarılı bir uçuş gerçekleştirdik."

Ekibi kutlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan da "Bu başarı da tesadüf değil. Bu başarılar bize gösteriyor ki hiçbir desteğimiz karşılıksız kalmıyor. Sıralamada kaçıncı geldiğimiz de o kadar önemli değil. Önemli olan öğrencilerin okul yıllarında birlikte çalışmayı öğrenmeleri, ortak çalışmaya imza atmaları, bir şeyleri üretmeleri, kendilerine güven duymaları, kendilerini yetiştirmeleridir. Bunlar olunca tabii ki başarı doğal olarak geliyor" dedi.

Rektör Gündoğan, Anatolia Aero Design ekibinin proje yürütücüsü olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Semra Kurama ile öğretim üyesi Prof.Dr.Hikmet Karakoç'a birer plaket, ekipteki öğrencilere de madalya verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber