Umrede görev alacak din görevlisi sayısı artırıldı

Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Umrede görev alacak din görevlisi sayısı artırıldı

Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelikte değişiklik

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hac ve Umre Seyahatleri ile İlgili İşlerin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelikte değişikliğe gitti

Yapılan değişiklikte en dikkat çekici düzenleme görevlendirilecek din görevlisi ve kafile başkanı sayısıdır. Buna göre daha önce her 40-50 yolcuya bir din görevlisi, her 200-300 yolcuya bir kafile başkanı şeklindeki düzenleme, her 20-47 yolcuya bir din görevlisi olaral değiştirilmiştir. Din görevlisi sayısındaki kıstas 47 olmuştur.

İŞTE DÜZENLEMELERİN KARŞILAŞTIRMALI MADDE TABLOSU

ESKİ HÜKÜM YENİ HÜKÜM
(2) Harcama ile ilgili iş ve işlemler Komisyon kararına istinaden; gerçekleştirme görevlisi, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı ile Hac Hizmetleri Daire Başkanının müşterek imzaları ile gerçekleştirilir. İmza yetkililerinin görevli veya izinli olmaları durumunda vekilleri bu görevi üstlenir. "(2) Yurt içi harcamaları ile ilgili iş ve işlemler Komisyon kararına istinaden; gerçekleştirme görevlisi, Kurullar ve Koordinasyon Daire Başkanı ile Hac Hizmetleri Daire Başkanının müşterek imzaları ile gerçekleştirilir. İmza yetkilisinin/yetkililerinin görevli veya izinli olmaları durumunda vekilleri bu görevi üstlenir."
"(3) Yurt dışı harcamaları ile ilgili iş ve işlemler Komisyonun belirleyeceği yetkilinin/yetkililerin imzaları ile gerçekleştirilir."
m) Yolcuların ibadet ve ziyaretlerini usulüne uygun yapmaları amacıyla her 40-50 yolcuya bir din görevlisi, her 200-300 yolcuya bir kafile başkanı görevlendirilmesini sağlamak. "m) Yolcuların ibadet ve ziyaretlerini usulüne uygun yapmaları amacıyla her 20-47 yolcu için bir, 48-95 yolcu için iki, 96-143 yolcu için üç, bunu takip eden her 47 yolcuya kadar birer din görevlisinin, her 165 yolcu için bir kafile başkanı ve her kafile için en az bir bayan irşat görevlisinin görevlendirilmesini sağlamak."

Müeyyide uygulanacak fiiller

Madde 21

b) Görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesi olan Kınama müeyyidesini gerektiren fiiller şunlardır:

12) Müstakil ve normal hac konaklama türüne kayıt yaptıran hacı adaylarını Mekke'de aynı bina ve otelde konaklatmak.

"12) Kurul tarafından belirlenen özelliklere uymayan veya denetimler sırasında uygun görülmeyen binalarda konaklatmak."
c) Acentanın bir yıl süreyle hac ve umre organizasyonundan men edilmesi müeyyidesini gerektiren fiiller şunlardır:

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (12) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (c) bendine aşağıdaki alt bentler eklenmiş ve (f) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"10) Mekke'de müstakil konaklama türüne ait şartları taşımayan bina ve otellerde müstakil ve normal hac konaklama türüne kayıtlı yolcuları birlikte konaklatmak.
11) Yolculara verilen yemeklerde; öğün sayısı, sunumu, kalitesi ve kalorisi itibariyle Kurul tarafından belirlenen kriterlere ve sözleşme hükümlerine uymamak.
12) Bina ve otellerin Harem'e uzaklığında, Kurul tarafından belirlenen mesafe aralıklarına uymamak."

f) Acentanın bir önceki hac döneminde hacca götürdüğü hacı sayısının, takip eden yılda uygulanmak üzere Kurul tarafından belirlenen oranda azaltılması şeklinde uygulanan kontenjan kısıtlaması müeyyidesini gerektiren fiiller şunlardır:
1) Kurul tarafından belirlenen özelliklere uymayan veya denetimler sırasında uygun görülmeyen binalarda konaklatan acentanın hac kontenjanı % 5 oranında kısıtlanır.
2) Bina ve otellerin Harem'e uzaklığında, Kurul tarafından belirlenen mesafe aralıklarına uymayan acentanın hac kontenjanı % 10 oranında kısıtlanır.
3) Yolculara verilen yemeklerde; öğün sayısı, sunumu kalitesi ve kalorisi itibariyle Kurul tarafından belirlenen kriterlere ve sözleşme hükümlerine uymayan acentanın hac kontenjanı % 15 oranında kısıtlanır.
MÜLGA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber