Zabıtalar denetime çevik kuvvetle çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta önce gün kaldırım işgali denetimleri esnasında esnaf tarafından sert tepkilerle karşılaşan zabıta, bu defa çevik kuvvet ekipleriyle hareket etti. Denetimler sırasında ilginç görüntüler oluştu.

Kent merkezindeki caddelerde ve ara sokaklarda seyyar satıcıların artması ve denetimler sırasında zabıtanın saldırıya uğraması üzerine Kars Belediyesi zabıta ekipleri uygulamalarına Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle devam etti. Zabıta Amiri Tuncay Altıalay ve 15 kişilik zabıta grubu, Bakırcılar, Cengiz Topel, Bahri Dağdaş caddeleri ile Eski Garajlar ve Hapan mevkiinde park ettikleri araçlar üzerinde meyve, sebze ve balık satan seyyar satıcıları, belediye tarafından pazarcılara tahsis edilen Digor Pazarı'ndaki bölgeye gitmeleri konusunda uyardı. Uyarılardan sonraki denetlemelerde uyarıları dikkate almayan seyyar satıcıların mallarına el kondu. Ancak bazı araçların kapılarının kilitli olması nedeniyle araçları uzaklaştıramayan ekipler, çareyi terazileri toplamakta buldu. Terazilerin toplandığını gören bir satıcı da zabıtalar gelmeden terazisini, aracın şoför kısmına koyarak kapıları kilitledi. Kamyonetin yanına gelen zabıtalar, satıcının aracın anahtarının kaybolduğunu söylemesi üzerine teraziyi alamadılar.

Terazileri alınan seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalar sırasında da ilginç görüntüler oluştu. Satıcı zabıtanın elinden terazisini kurtarmaya çalışırken, müşterisi ise mandalina dolu poşeti kurtarmanın derdine düştü. Zabıta ve satıcıya "Benim poşetimi verin. Siz ne yaparsanız yapın" diyen müşteri arbede arasından kurtardığı poşetini alarak olay yerinden uzaklaştı. Balık satan seyyar satıcılardan bazıları araçlarıyla hızla uzaklaşırken, bazıları da el konulan arabalarından balık dolu kasalarını kaçırdı.. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından satıcılar balık kasalarını yere indirirken, zabıtalar da boş kalan seyyar arabaları alarak karakola götürdü. Üzerinde portakal, mandalina, balık ve ayakkabı bulunan bir çok seyyar arabaya da el konuldu. Zabıtaların meyve dolu arabaları götürmesi de ortaya ilginç bir görüntü oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber