Mersin'de su kaynaklarına 100 yıllık planlama

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 100 yıllık planlama için Mersin Üniversitesi ile birlikte su kaynaklarının haritasını çıkartacaklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de su kaynaklarına 100 yıllık planlama

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MESKİ) mayıs ayı olağan genel kurulu birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, su kaynaklarının haritasını çıkarmaya başladıklarını söyledi. Kocamaz, şu bilgileri verdi:

"Mersin Üniversitesi ile Mersin'deki su kaynaklarının haritasını çıkarıyoruz. Mersin'in 50 yıl, hatta 100 yıl sonrasının planlamasını yaptırıyoruz. Mersin'in tamamı ile ilgili çok ayrıntılı bir çalışma yapıyoruz. Hangi bölgelerde atık su arıtma tesislerinin öncelikli olarak yapılması konusu da dahil olmak üzere su haritası çıkartıyoruz. Göksu'dan tutun Mut'a kadar nerede, hangi su kaynakları var, çıkaracağız. İlk etabı Mersin merkezden Erdemli Silifke'ye kadar olan bölgeyi kapsıyordu, buradaki çalışmalar tamamlandı. Şimdi kalan bölgeler de yapılacak."

Kocamaz, konuşmasında Müftü Deresi'nin ıslahına da değinerek, şu açıklamaları yaptı:

"DSİ ile de görüşmeler yapılıyor. Müftü deresine yaptığımız çalışmada amacımız o bölgeyi bir rekreasyon bölgesi haline getirip vatandaşın hizmetine sunmak. Bir taraftan Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar Belediye Başkanlarımızla bir araya gelip bu sunumları yapmamız gerekiyor. Ortak bir fikir oluşturarak, Mersin'de var olan o çirkinliği, vatandaşımızın hizmetine sunulacak güzel bir alan haline getirmeyi planlıyoruz."

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ise toplantıda MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber