Yükseköğretimde Afrika ile iş birliği Çankırı'da ele alınacak

Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki her alandan iş birliklerini geliştirecek anlaşmaların imzalanması amacıyla 'Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı' 25 Mayıs'ta Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yükseköğretimde Afrika ile iş birliği Çankırı'da ele alınacak

Fuara; Sudan, Cibuti, Orta Afrika Cumhuriyeti, Etiyopya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Tunus, Cezayir, Uganda ve Mısır olmak üzere 11 Afrika ülkesinde bakanlık yetkilileri ve rektörler katılacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın onur konuğu olarak katılacağı foruma, uluslararası iş birliğine maddi ve bilimsel katkı veren Yükseköğretim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, SESRIC ile 25 Türk üniversitesinden 65'e yakın üst yönetici ile kuruluş yetkilinin katılması bekleniyor.

Afrika ülkeleri ile ekonomik İlişkilerin gelişmesine önem veren YÖK, 12-14 Ocak 2015'te Sudan'da düzenlenen Sudan-Türk Üniversiteleri İşbirliği Toplantısına 93 yetkiliyle katılmış ve üniversiteler arasında 160'a yakın iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber