Sanayi Bakanlığına getirilen Özlü, görevi devraldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 65. Hükümette Milli Savunma Bakanı olan Fikri Işık'tan görevi devraldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayi Bakanlığına getirilen Özlü, görevi devraldı

Bakanlığın makam toplantı salonunda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Özlü, Bakan Işık ile istişare içinde olacaklarını, aynı kabinede çalışacaklarını belirterek, "Dolayısıyla ben bunu bir ayrılık olarak görmüyorum. Müştereken birlikte çalışacağız, güç birliği yapacağız, sizlerin deneyim ve fikirlerinden istifade edeceğiz." diye konuştu.

Özlü, Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik geleceğinin şekillendirildiği ve yönlendirildiği bir bakanlıkta göreve geldiğini ve bunun bilincinde olduğunu söyledi. Kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Özlü, "Bakanlığın faaliyetlerini takip ediyorum, Sayın Bakanımız ciddi bir hamle yaptı. İnşallah kendilerinden alacağımız bu bayrağı, daha yükseklere taşımaya çalışacağız. Bakanlık mensubu arkadaşların, fedakarca çalıştıklarını biliyorum." ifadelerini kullandı.

Makine mühendisi olduğuna ve Savunma Sanayi Müsteşarlığında 25 yıl görev yaptığına değinen Özlü, şunları kaydetti:

"Çoğu kimse, Milli Savunma Bakanlığının önemli bir sanayi tarafı olduğunu bilmez. Herkes sanır ki Milli Savunma Bakanlığı asker toplar, erzak ve malzeme alır ama Milli Savunma Bakanlığının ciddi sanayi potansiyeli vardır. Hepimizin bildiği Türkiye'nin savunma sektörünün bel kemiği olan TAİ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi şirketlerin bağlı olduğu vakfın, başında Milli Savunma Bakanı vardır. Sayın Bakanımız, aslında o vakfın mütevelli heyeti başkanı olacaklar... Milli Savunma Bakanlığı sadece askerlikle ilgili işler yapan bir yer diye düşünülür ama Sayın Bakanımız ciddi sanayi potansiyeli olan bir bakanlıkta görev yapacaklar. Ben buradaki birikimlerini orada hayat geçireceklerine inanıyorum."

Özlü, geçen yıl seçim döneminde ziyaret ettikleri köylerde "Teknoloji üretmeyen bir Türkiye'nin, geleceğinin olmadığını" söylemeye çalıştıklarını aktararak, "Türkiye'nin sattığı ve aldığı belli, arada ciddi bir açık var. Bizim petrol kuyularımız, doğal gaz yataklarımız yok, bu açığı nasıl kapatacağız? Bu açığı teknoloji üreterek, akılla kapatacağız. Sayın Bakanım, bıraktığınız yerden biz devam edeceğiz ve çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'nin durmadan pedal çevirmeye ihtiyacı var"

Görevini devreden ve 65. Hükümette Milli Savunma Bakanı olan Fikri Işık da Binali Yıldırım başkanlığında kurulan hükümetin, ülke ve millete hayırlı olmasını diledi. AK Parti iktidarları olarak, bugüne kadar ülkeye çok önemli hizmetler yaptıklarını hatırlatan Işık, "Bu hizmetler sayesinde bugün başımız dik, alnımız ak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliği yaptığı Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'de yapılmış olması aslında bugüne kadarki bütün emeklerin bir tescilidir." diye konuştu.

Işık, Özlü'nün sanayinin içinden geldiğini, bürokrasiyi çok iyi bildiğini, ülkesine ve milletine hizmet etmek için yola çıktığını dile getirerek, "Bu noktada gönlümüz gerçekten çok rahat. 25 Aralık 2014 günü dönemin Başbakanı, şu anda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın teklifi ve 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün onayıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilmiştim. O günden bugüne kadar çok yoğun bir tempoyla çalıştık. Bayrağı devraldığımız bakan arkadaşımızın yürüyen hiçbir projesini bırakmadık, üzerine yeni çalışmalar yaparak, bakanlığımızın çıtasını biraz daha yükseltmenin gayreti içinde olduk." ifadelerini kullandı.

Görevi döneminde Türk otomobili ve PARDUS projelerini hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini anlatan Işık, Bilişim Vadisi çalışmalarını da hızlandırarak belli bir noktaya getirdiklerini söyledi. Tamamladıkları ve sürdürdükleri diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Işık, bakanlığın tüm personeline ve üyelerine özverileri dolayısıyla teşekkür etti.

Bakan Işık, Türkiye'nin hiç durmadan pedal çevirmeye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle bitirdi:

"Türkiye'nin 10 yıl sonra nasıl olacağına bakmak istersek bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışmalarına bakmak durumundayız. Bu noktada işi çok iyi bilen, işin ehli bir arkadaşımızın bakanlık görevine getirilmiş olması benim açımdan büyük bir bahtiyarlık. Görevimi, Sayın Bakanımıza büyük bir gönül rahatlığıyla devrediyorum. Yeni dönemin ülke ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber