Yargıtay'a 3 Mayıs'ta gelen dosyayla ilgili son karar verildi

Yargıtay 18. Hukuk Dairesine 3 Mayıs'ta gelen dosyayla ilgili son karar verildi - Daire Başkanı Aysal ile 4 üyenin oy birliğiyle aldığı karar kesin nitelik taşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay'a 3 Mayıs'ta gelen dosyayla ilgili son karar verildi

Yargıtay, MHP'de bazı muhalif il başkanlarının "çağrı heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için 15 Ocak'ta parti genel merkezine başvurmasıyla başlayan sürece son noktayı koydu.

Olağanüstü kongre talebine genel merkezin yanıt vermemesi üzerine muhaliflerin avukatlarının açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, "çağrı heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını vermesi tartışmalı süreci başlatmıştı.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararının MHP Genel Merkezi tarafından temyiz edilmesiyle süreç, Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesine 3 Mayıs'ta gelen dosyayla ilgili son karar bugün verildi.

Dosyanın Yargıtay'a gelmesinin ardından ilk olarak tetkik hakiminin ön incelemesi tamamlandı. Dosyayla ilgili inceleme yapmak üzere bir Daire Üyesi Mahmut Kamacı görevlendirildi. Kamacı'nın da incelemesini tamamlamasının ardından dosya bugün ele alındı.

Daire'de duruşma günü olması nedeniyle öğleden önce duruşmalı dosyaları inceleyen heyet, öğleden sonra MHP dosyasını müzakere etti.

Akşam üstü tamamlanan müzakerenin ardından karar açıklandı. Kararın bu ay içinde tamamlanacağı yönündeki duyurunun asıldığı panoya, onama kararına ilişkin kısa metin de asıldı.

Daire Başkanı Mustafa Aysal ile üyeler Güleser Dülger, Mahmut Kamacı, Hüseyin Göngör Babacan ve Ömer Kızılkaya'nın oy birliğiyle aldığı karar kesin nitelik taşıyor.

Heyet, birkaç gün içinde onama gerekçelerini tamamlayarak, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine gönderecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber