Ömer Çelik, parti sözcülüğü görevini Yılmaz'a devretti

Avrupa Birliği Bakanlığına atanan Çelik, AK Parti Sözcülüğü ve Medya Tanıtım İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz'a devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ömer Çelik, parti sözcülüğü görevini Yılmaz'a devretti

Avrupa Birliği Bakanlığına atanan Ömer Çelik, AK Parti Sözcülüğü ve Medya Tanıtım İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz'a devretti.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi Medya ve Tanıtım Başkanlığında düzenlenen devir teslim programında, Cevdet Yılmaz'ın Kalkınma Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini başarıyla yerine getiren, bulunduğu her kurumun standartlarını yükselten bir siyasetçi olduğunu ifade etti.

Medya ve Tanıtım Başkanlığının, partinin bütün politikaları, seçim kampanyaları ve partinin tanıtılması bakımından en etkin işler üreten birim olduğunu dile getiren Çelik, "Ayrıca burası parti sözcülüğünü üstlenen birimdir. Bu bakımdan parti politikalarının kamuoyuyla net bir şekilde paylaşılabilmesi, doğru anlaşılabilmesi için de çok büyük görevler üstlenen bir yer." diye konuştu.

- "Parti sözcülüğü, en çok dua edilmesi gereken görev"

Parti sözcülüğünün zor bir iş olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Parti sözcülüğü en çok duaya muhtaç olan, en çok dua edilmesi gereken görev. Çünkü sürekli olarak gelişmeler oluyor, bunların bazen spontane, anında kamuoyuyla doğru biçimde paylaşılabilmesi bakımından her zaman hazırlık yapma imkanı olmuyor. Bu bakımdan Cevdet Bey gibi tecrübeli bir siyasetçinin buraya gelmesi çok kıymetli olacaktır. Kendisiyle halef selef olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Başarılar diliyorum, Allah yolunu açık etsin."

AK Parti Medya ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da hükümetten partiye bir anlamda transfer olduğunu belirterek, "MYK üyesi olarak bugün ilk toplantımızı yapmış olacağız. Tanıtım ve Medya Başkanlığına, bu göreve gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bütün politikalarımızın özünü aslında partimiz oluşturuyor. AK Parti olmasa, AK Parti hükümetleri de olmaz. Dolayısıyla mutfak, merkez burası. Burada görev yapmak büyük bir şeref." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Ömer Çelik ve Cevdet Yılmaz karşılıklı birbirlerine çiçek takdiminde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber