Dağdan düşerek yaralanan muhasebeci kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Trekking sporu yapmak için çıktığı dağda düşerek yaralanan 1 kişi, UMKE ve AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan ve hayati tehlikesi bulunmayan doğasever tedavi altına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2016 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dağdan düşerek yaralanan muhasebeci kurtarıldı

Olay, İçmeler Mahallesi Keçiboynuzu Mevkii'ndeki sarp yamaçların bulunduğu sık ormanlık alanda meydana geldi. 4 yıldızlı bir otelin muhasebeciliğini yapan 30 yaşındaki Nihat Göktaş, bisikletle halk arasında Galyon Ağzı olarak da bilinen mevkiye geldi. Göktaş, kafasında kaskı ve spor ayakkabılarıyla sarp yamaca tırmanmaya başladı. Tırmanış sırasında ayağı kayarak 20 metre yükseklikten kum zemine düşen Göktaş, cep telefonu ile polisi arayarak yardım istedi.

AKUT, UMKE ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek telefon sinyalinden yer belirlemesi yaptı. UMKE ve AKUT, bir saat içinde muhasebecinin bulunduğu alana ulaştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan muhasebeci yapılan ilk müdahale sonrası sedyeye sıkıca bağlandı. Sarp kayalıklar ve sık ormanlık alan olması nedeniyle ekipler, yaralıyı sedyeyle indirmekte zorlandı. Bir saat süren indirme çalışması sonucunda yaralı ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tedaviye alınan Nihat Göktaş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

AKUT sorumlusu Ergün Bozkurt, "Ekipmansız ve bölgeyi bilmediği için bir kişi yürüyüş düzenlerken düşme sonucu yaralanmıştır. Diğer ekiplerle birlikte yaralıya ulaşarak ilk müdahale yapıldı. Ekiplerle birlikte yaralıyı sağ salim getirdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber