O manşet simge oldu

Teröristlerden temizlenen Cizre'de, halkla buluşma, askerlerin kaleminden tuvale yansıdı. SABAH'ın fotoğrafı da o simge kareler arasındaki yerini aldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O manşet simge oldu

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken, operasyonlar sırasında hafızalarda yer edinen fotoğraflar ressam askerler tarafından kara kalemle tuvale yansıtıldı.

MEHMETÇİK ÇİZDİ

SABAH muhabiri Uğur Yıldırım'ın 'Asker Abi' diye adlandırılan fotoğrafı, 12 ressam asker tarafından resmedilen 100 eser ile birlikte, "Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik" sergisinde yerini aldı. 19 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Prof. Dr. Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar tarafından açılışı yapılan sergide, devam eden terör operasyonlarında görevli askerlerin dikkat çeken fotoğrafları 12 ressam asker tarafından kara kalemle çizilmiş şekilde 100 eser halinde yerini aldı. Kara kalem eserlerin orijinal fotoğraflarının da barkovizyonla gösterildiği Anıtkabir'deki sergi, 29 Mayıs'a kadar gezilebilecek. Sergide ayrıca asker ve polisin omuz omuza vererek operasyonlara katılması, cami ve okullara verilen zararın görüntüsü, koruyucuların güvenlik güçlerine tatlı ikramı, güvenlik güçlerinin çocuklar ile olan diyalogları gibi görüntüler de yer aldı. Sergiyi ziyaret edenler ayrıca, güvenlik güçlerine çocuklar tarafından yazılmış mektupları da okuma fırsatı buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber