Fazıl Say'ın davası sil baştan

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Ömer Hayyam'a ait olduğu öne sürülen rubainin yazıldığı tweet'leri paylaşarak "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" iddiasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan piyanist Fazıl Say, Yargıtay'ın, paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek bozma kararının ardından yeniden yargılanmaya başlandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fazıl Say'ın davası sil baştan

İstanbul 71'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Say'dan şikayetçi olan Ali Emre Bukağılı Yargıtay'ın bozma ilamını kabul etmediğini belirterek, "Suçun unsurları gerçekleşmiştir. Kamu barışını bozmaya elverişli şekilde paylaşımlarda bulunmuştur. Bozma kararına direnilmesini talep ediyorum" dedi.

'KARARA UYULSUN'

Bukağılı'nın avukatı Gülcan Karakaş ise Yargıtay'ın kararının siyasi ve sosyal münazaralardan etkilenerek verildiğini belirterek, "Fazıl Say ile kimsenin bir sorunu yoktur. Sarf ettiği sözlere, 'İfade özgürlüğü kapsamındadır' denilemez. AİHM kararlarında bu şekilde hiçbir karar yoktur" diye konuştu. Bozma kararına uyulmasını isteyen Fazıl Say'ın avukatı Meltem Akyol şunları söyledi: "Davaya katılma başvurusu için doğrudan zarar görme koşulu aranmaktadır. Suç kamu barışı aleyhine işlenen suçtur. Gerçek bireylere yönelen suç değildir. Bireyler de suçun mağduru değildir. Bu nedenle katılma taleplerinin reddine ve bozma kararına uyulmasını talep ediyoruz. İletilerin tamamının müvekkilime ait olmadığı, kamusal barışı bozmaya elverişlilik taşımadığı açıktır. Müvekkilimin hakaret kastı bulunmamaktadır."

Ayşegül USTA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber