İş dünyası'nda yeni kabine sevinci

65. hükümetin kurulmasıyla beraber iş dünyası da sevinç içersinde.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş dünyası'nda yeni kabine sevinci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

"65. hükümetin icracı ve kalkınmacı isimlerden oluşmasını çok önemli görüyoruz. Kamu ve özel sektörün birlik ve bütünlük içinde çalışmaya devam edeceğine ve ülkemizin iş ve yatırım ortamını iyileştirecek reformları hayata geçireceğimize inanıyoruz."

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,:

"Yeni hükümetimizin, ülkemizin önündeki sorunların çözümünün yanı sıra; üretimi, sanayiyi, ihracatı ve genel olarak ekonomiyi ana gündem olarak belirlemesini umuyoruz. Pozitif bir bakış açısıyla daha fazla üreten, daha fazla büyüyen, daha istikrarlı bir Türkiye için yapılacak tüm çalışmalara ihracatçılar olarak katkıda bulunacağız.."

- Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan:

"64. Hükümet'ten kalan mevcut ödevler, görevler vardı. Ekonomi Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Maliye Bakanı'nın tecrübeli ve konuya hakim isimler olması, programdan ve istikrardan taviz verilmeyeceğinin en somut göstergesi oldu."

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan:

"Türkiye, bölgedeki en büyük ekonomi ve krizlerin ortasında bir güven, istikrar ve itibar adasıdır.Değerli yeni bakanlarımız ve kendisini icraatleriyle yakından tanıdığımız Başbakanımız ile ülkemizin ihtiyacı olan reformları yaparken beraber çalışacağız."

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar:

"Özel sektör olarak 65. Hükümet'in, girişimciliği her şeyin önüne koyacak hızlı bir ekonomik reform hareketinde yeni başlangıçlar oluşturacağına inancımız tam.Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım'ın reform projeleriyle, yatırım ufkumuzu geliştirecek her kararın arkasında önce iş dünyası olarak biz olacağız."

- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci:

" Hükümeti'nin Türk halkının refahı ve esenliği için çalışacağına, yapısal reformlara odaklanarak ülkemizi 2023 yılı hedeflerine taşıyacağına inanıyorum. Reform ve kalkınma sürecinin devam etmesini arzu ediyoruz. Yeni hükümetimizin başarılı olması için iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:

"Sürekli gelişen Türkiye'nin, hızlı ekonomik büyümesini sürdürmesi için tarıma, sanayiye, istihdama, ihracata, eğitime, kalkınmaya odaklanması, yapısal sorunlarını da hızla ortaya koyacağı reformlarla çözmesi gerekir. 65. Hükümet'in bunu gerçekleştirecek zamanı da imkanı da vardır"

- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın:

"65. Hükümet deneyimli bir kadrodan oluşuyor. Sorunları biliyorlar ve çözeceklerine inanıyoruz."

- Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:

" Yeni dönemde de marka ekonomisinin ön planda olacağını görüyoruz. Bu çerçeveden bakınca başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu istikrarın yeni dönemde de güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.

- Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat:

". Kabinede yer alan deneyimli ekibin bir an önce sorunlara odaklanarak daha önce hazırlanan eylem planlarının ve reformların hızla hayata geçirmesi en büyük beklentimizi oluşturuyor.

- Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin:

"İthal ayakkabıya ek vergi getirilmesi sürecindeki katkılarını her zaman minnetle andığımız Sayın Zeybekçi'nin yeniden Ekonomi Bakanı olması sektörümüz adına çok olumlu bir gelişme."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber