HDP'li seçmene PKK darbesi

Teröristler Sur, Nusaybin, Silopi ve Yüksekova'da hendek kazıp barikatlar kurdu. Evleri başlarına yıkılan halk, HDP'lilere en sert tepkiyi verdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'li seçmene PKK darbesi

Veysel KOÇ

Diyarbakır'ın Sur ve Bağlar, Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde terör örgütü PKK ve gençlik yapılandırması YDG-H, geçen yıl Kasım ve aralık ayında sokak aralarına hendekler kazıp barikatlar kurdu.

HER YERDE TEPKİ GÖRDÜLER

Vatandaşı evinden çıkartan ve evlerine bombalar yerleştiren teröristlerin siyasi uzantısı HDP'ye ise 7 Haziran ve 1 Kasım 2015'te yapılan milletvekili genel seçimlerinde en yüksek oy da bu şehirlerden çıktı. PKK'nın gerçek yüzünü gören ve evleri başlarına yıkılan halk, HDP'ye sırtını çevirdi. PKK'lı teröristler hendek kazıp, barikatlar kurduğu sırada oy verdikleri HDP'li milletvekillerini yanında görmeyen bölge halkı HDP'li milletvekillerine artık tahammül edemiyor. Daha önce HDP'nin kale olarak gördüğü Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde tepkiyle karşılaşan HDP'li milletvekilleri, önceki gün de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Sur'da da öfkeyle karşılaştı. Verdikleri oyun evlerinin başlarına yıkılmasına neden olduğunu ve kandırıldıklarını anlayan halkın gösterdiği tepki, bölge halkının sembolü olurken HDP'liler ise şaşkına döndü.

Oy oranına göre öfke

HDP, milletvekili genel seçimlerinde Diyarbakır Sur'da 1 Kasım'da %75.7, 7 Haziran'da %81.6, Bağlar'da 1 Kasım da %75.7, 7 Haziran'da ise %81.4 oranında oy aldı. HDP, Mardin Nusaybin'de 1 Kasım'da %89.4, 7 Haziran'da %90.4, Şırnak Silopi'de 1 Kasım da %88.5, 7 Haziran'da %89.4, Cizre'de 1 Kasım da %93.2, 7 Haziran'da %92.0, Hakkari Yüksekova'da 1 Kasım da %93.7, 7 Haziran'da ise %94.0 gibi rekor oranda oy topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber