Diyarbakır'da FETÖ/PDY Operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da FETÖ/PDY Operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları gerekçesiyle, 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Kimse Yok mu Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şüphelilerin evlerinde arama yapıldı.

Terör örgütüne finans sağlamak ve terör örgütü faaliyetleri kapsamında, nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturma kapsamında daha önce de Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi ve özel bir yurtta arama yapılmış, derneğin gelir-gider kayıtları ile defterlerine el konulmuş, bilgisayarların hard disk imajlarını alınmıştı.

İncelemede aynı binada derneğe bağlı olarak faaliyet gösteren kız öğrenci yurdunun kaçak işletildiği tespit edilmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci yurduyla ilgili işlem yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber