Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında devir teslim

65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirilen Fatma Betül Sayan Kaya, görevi Sema Ramazanoğlu'ndan devraldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında devir teslim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Kaya, AK Parti'nin, kurulduğu günden itibaren siyasette, ekonomide, sosyal politikalarda dönüşümün adresi olduğunu belirtti.

Kaya, 1 Kasım seçimlerinde de milletin siyasi, ekonomik istikrarda ve sosyal politikalarda tek adresinin AK Parti olduğunu ifade etti.

64. Hükümette Sema Ramazanoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevi devraldığını anımsatan Kaya, "O görevi devraldığı gün koşarak, sevinçle buraya gelmiştim yanında olmak, destek vermek için. O günden beri de manevi olarak destek vermeye çalıştım kendisine." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a kendisine bakanlık görevini layık gördükleri için teşekkür eden Kaya, "Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı Sayın Bakan'ımdan devralıyorum. Bakan'ımız gece geç saatlere kadar mesai yapan bir ekiple ve motivasyonla çalıştı. Ben de inşallah bayrağı aynı şekilde daha yukarıya taşımak için gece gündüz demeden çalışacağım." diye konuştu.

Ramazanoğlu'nun yaptığı çalışmaları bildiğini dile getiren Kaya, projeleri en iyi şekilde sürdüreceğini vurguladı. Kaya, Ramazanoğlu'ndan da bu süreçte destek beklediğini aktardı.

"Güçlü aile, güçlü Türkiye anlayışıyla ailenin daha da güçlenmesi için çalışmalara hep birlikte imza atacağız." diyen Kaya, devir teslim törenine katılanlara teşekkür etti.

- "Sevinçle devralıp sevinçle devretmek güzel bir şey"

Sema Ramazanoğlu da Kaya'nın ailesiyle uzun yıllara dayanan dostlukları olduğunu, bu görevi Kaya'ya verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Görevi devraldığı gün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında yapılan her işin vicdanlara dokunduğunu ifade ettiğini hatırlatan Ramazanoğlu, "Vicdanımızın sesini yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalıştık." dedi.

Büyük bir şevkle yürüttükleri projeler olduğunu belirten Ramazanoğlu, bunlar arasında bulunan Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında bin 500 psikolog istihdam ettiklerini söyledi.

Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu emaneti şimdi aşk ve şevkle çalışan, çok çalışkan ve ailece birçok şey paylaştığımız çok değerli kardeşim, aziz dostum Hatice Hanım'ın kızı olan Fatma Betül Sayan Bakan'ımıza devrediyorum. Gönlüm çok müsterih. Yaptığımız projeler, işler, getirdiğimiz noktadan daha hızlı şekilde devam edecek, buna bütün yüreğimle inanıyorum. Bizde görevde devamlılık vardır. Bundan sonra Sayın Bakan'ımızın emrindeyiz. Hep beraber kendilerinin takdir ettiği şekilde bu işleri yapmaya devam edeceğiz. Sevinçle devralıp sevinçle devretmek güzel bir şey."

Kaya'ya yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunan Ramazanoğlu, birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına da teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Ramazanoğlu, Bakan Kaya'ya çiçek takdim etti.

Devir teslim törenine Kaya'nın annesi Hatice, babası Ramazan Sayan ile eşi İlyas Kaya ve yakınları da katıldı.

Merve Yıldızalp

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber