HDP, AYM'ye dokunulmazlık için bireysel başvuru yapacak

Milletvekili dokunulamazlığı kaldıran teklifin kabul edilmesinden sonra HDP harekete geçiyor. Milletvekilleri bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP, AYM'ye dokunulmazlık için bireysel başvuru yapacak

Alper Atalay

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, cuma günü, milletvekillerinin, dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

HDP Hukuk Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran kanunla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvurulara ilişkin çalışmalarını tamamladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tuğluk, bakanlıklarda bulunan fezlekelerin de ellerine ulaşmasıyla hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekilleri için işlemlerin tamamlamış olacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları cuma günü yapacaklarını, çok boyutlu dilekçeler hazırladıklarını belirten Tuğluk, "Söz konusu kanunun eşitlik ilkesine, adil yargılanma hakkına Anayasa'nın ilgili maddelerine aykırılığı ile ayrımcılık gibi birçok temel noktada itirazlarımız bulunuyor. Başvurularımızın özünde ise yasama faaliyetinin engellenmesi yer alacak." diye konuştu.

Tuğluk, Anayasa Mahkemesine iptal davası için gerekli olan 110 milletvekilinin imzasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı onaylamasının ardından sürecin başlayacağını dile getirdi.

HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını düzenleyen Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin, yarın (26 Mayıs Perşembe) saat 14:00'te Anayasa Mahkemesi'ne, milletvekillerimiz tarafından bireysel başvurularda bulunulacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber