Hamamönü'nde Afrika El Sanatları Evi açıldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde "Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi" "Afrika Günü" olan 25 Mayıs tarihinde (Bugün) Ankara'da açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamamönü'nde Afrika El Sanatları Evi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu ve Batı Afrika'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Afrika'ya yönelik sosyal içerikli bir proje başlatıldı.

"Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi" adı verilen projeyle, Afrika'da üretilen el sanatları ürünlerinin Türkiye'de pazarlanması ve elde edilen gelirin Afrikalı çocukların eğitimi ve hastalıklarla mücadelede kullanılmak üzere, ürünleri yapan Afrikalı kadınlara ulaştırılması amaçlanıyor.

Afrika kıtasında sosyal kalkınma destekleri çerçevesinde projenin hayata geçirilmesi çalışmaları, Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde, TİKA, THY, MÜSİAD gibi kurumların katkılarıyla 2015 senesinden bu yana devam ediyor.

Proje çerçevesinde başlangıçta 17 Afrika ülkesinden ürünlerin satışının gerçekleştirilmesi, daha ileri tarihlerde ise tüm Kıta'dan ürünlere yer verilmesi hedefleniyor.

Kar amacı gözetmeyen proje için Ankara'da tahsis edilen bir mekanın, "Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi" adı altında, Afrika'ya ilişkin konularda sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerin düzenlenebileceği bir merkez olarak işlev görmesi planlanıyor.

Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin açılışı Ankara'da Afrika ülkeleri devlet başkanlarının eşlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber