Araçları ile Türkiye'ye gelecek gurbetçiler dikkat

Yabancı plakalı araçları ile Türkiye'ye gelecek yolcuların ve taşıtların Türkiye'den çıkış tarihinden itibaren en az 185 gün süreyle yurtdışında bulunmaları gerekiyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araçları ile Türkiye'ye gelecek gurbetçiler dikkat

Gökhan ARTAN

Yabancı plakalı araçları ile Türkiye'ye gelecek yolcuların ve taşıtların Türkiye'den çıkış tarihinden itibaren en az 185 gün süreyle yurtdışında bulunmaları gerekiyor. Aksi durumda araçlarının Türkiye'ye girişine izin verilmiyor.

Bundan habersiz olan gurbetçiler mağdur oluyor. Düzenlemeden haberi olmayan çok sayıda gurbetçi sınır kapılarında mağdur olabiliyor.

Bunlardan biri de Nihat Yıldız. 24 Mayıs Pazartesi günü arabası ile birlikte Fransa'dan Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Yıldız, aracı ile giriş yapamayacağını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

Annesinin vefatından sonra uçakla Türkiye'ye geldiğini belirten Yıldız "Annem vefat etti geldim. Babam rahatsızlandı geldim. Bir önceki seyahatimde Türkiye'de 185 günden fazla 206 gün kalmışım. Araba ile giriş hakkımın olabilmesi için Fransa'ya döndükten sonra 6 aydan fazla orada kalmam lazımmış. 5-6 yıldır ilk kez araba ile geliyorum. Kendim giriş yapabiliyorum ama araba ile giriş yapamıyorum" diye konuştu.

Bu nedenle arabasını gümrükte bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Yıldız, Kapıkule'deki yetkililerin kendisine bir yıl içinde bin 400 kişinin bu şekilde mağdur olduğunu söylediğini, şu anda 400 arabanın da bu nedenle gümrükte bulunduğunu belirtti.

"ARABASINI YAKAN BİLE VAR"

Yaz sezonu öncesi arabası ile izine gelecek olan gurbetçileri bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyan Yıldız "Çocukları olan, valizleri yağmurun altında dışarda olan insanlar var. Perişan olmuşlar. Hatta arabasını yakanlar var. Bu değişiklikten benim haberim yoktu. Çoğu kişinin de olduğunu sanmıyorum. Araba üzerinde olan kişi eğer Türkiye'de 185 günden fazla kaldıysa bu yazın yola arabası ile izne çıkmasın. Arabanın ruhsatını devretsin öyle gelsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber