'Gezici şikayet aracı' uygulaması hayata geçirildi

Kurumun başlattığı "gezici şikayet aracı" uygulaması ilk kez İzmir'de hayata geçirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2016 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gezici şikayet aracı' uygulaması hayata geçirildi

Kamu Denetçiliği Kurumunca başlatılan "gezici şikayet aracı" uygulaması ile İzmir'de vatandaşların şikayetleri yerinde dinlendi.

Kamu Denetçiliği Kurumunun vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve şikayetleri yerinde alarak bilgilendirme görevini yerine getirmek amacıyla oluşturduğu "gezici şikayet aracı"nın ilk durağı Konak Meydanı oldu. Burada açılan stantlarda uzmanlar tarafından kurum hakkında bilgilendirilen vatandaşların şikayetleri dinlendi.

Kamu denetçisi Zekeriya Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Denetçiliği Kurumunun yakın zamanda kurulduğunu ve vatandaşları bilgilendirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Aslan, 3 yıllık geçmişe sahip kurumun 23 bine yakın şikayet aldığını belirterek, "Bu seneye baktığınız zaman 2 bin 300'e yakın bir şikayet aldık, tanınmadığımız halde bu kadar aldık, halkımız ilgili. Ombudsmanlık kurumunun temel amacı, hızlı hizmet, çözüme hızlı odaklanmak yerinde ve hızlı çözmek. Kamu Denetçiliği Kurumu linkine insanlarımız girecek, orada şikayet sayfası var orada şikayetini bildirerek bize gönderecek, ondan sonrası bizim işimiz. Bir menfaat ihlal edildiyse, haksızlığa uğradıysa biz onlara bakarız yoksa diğer şikayetleri inceleyemiyoruz." dedi.

Aslan, kurumun sadece İstanbul'da bulunan ofisini yaygınlaştırarak bütün büyükşehirlerde açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber