ISMMMO seçimleri bu hafta sonu yapılacak

İSMMMO'nun başkan adayı Adem Çalışkan, oda yönetimine geldiklerinde mali müşavirlere itibarını kazandırmak için çalışacaklarını söyledi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Mayıs 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ISMMMO seçimleri bu hafta sonu yapılacak

Rahim AK

40 bin üyeli dev İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli genel kurulu 28-29 Mayıs tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Üç adayın ve grubun yarışacağı seçim yaklaştıkça heyecan da artıyor. Seçime 8 maddelik taahhütle giden Meslekte Birlik Grubu'nun başkan adayı olarak gösterdiği Adem Çalışkan, odanın 26 yıldır aynı anlayışla yönetildiğini, bu nedenle artık değişimin zorunlu olduğunu söyledi. Oda yönetimine gelir gelmez ilk işlerinin meslek mensuplarına mesleki saygınlık ve liyakatın kazandırılması olduğunu anlatan Çalışkan, ikinci olarak oda yönetimini kurumsallaştıracaklarını ve meslek mensuplarının bedeli olmayan herhangi bir işi kabul etmeyecek hale geleceğini anlattı. Çalışkan, aynı avukatların barosunda olduğu gibi şirketlerde çalışan mali müşavirlere taban fiyat önerisi yapacaklarını dile getirdi. Şirketlerin de bu taban fiyata uyması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Çalışkan, taban fiyat uygulaması için öncelikle bilgilerin toplanıp altyapı çalışması yapılacağını kaydetti.

YENİ İŞ KURANA KOSGEB DESTEĞİ

Çalışkan ayrıca serbest ve bağımlı çalışan meslek mensuplarının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenmesi için harekete geçeceklerini belirtti. Çalışkan yeni işyeri açmak isteyen veya işini geliştirmek isteyenlere sağlanacak bu destekten bağımlı çalışanların da yararlanması gerektiğini düşündüklerini, politikalarını bu doğrultuda oluşturacaklarını ifade etti. Çalışkan'ın torbasındaki bir başka konu mali müşavirlerin ofis standartlarının geliştirilmesi için indirimli finansman desteği sağlanması. Bu doğrultuda bankalar ve finansman kuruluşları ile görüşeceklerini bildiren Çalışkan, "Böylece özellikle meslek mensuplarının teknolojilerini yenilemeleri sağlanacak" dedi. Bir başka projelerinin çok karmaşık olan mevzuatın sadeleştirilmesi olduğunu dile getiren Çalışkan ayrıca meslektaşlarının yoğun çalışma şartlarından dolayı beyin amortismanına ihtiyaç olduğunu ve bunu gerçekleştireceklerini kaydetti.

ÜYE BİLGİLERİ PAYLAŞILMADI

Çalışkan, ülke ekonomisinde kamu ve özel sektör arasındaki kilit olan mali müşavirler ve serbest muhasebecilerin Türkiye'nin büyümesine daha çok katkıda bulunması için aday gösterildiğini vurguladı. Şimdiye kadar ideolojik ve marjinal yaklaşımlarla Meslekte Birlik Grubu'nun oda yönetiminden uzak tutulmaya çalışıldığını belirten Çalışkan, "Özellikle 40 bin üyenin iletişim bilgileri bizimle paylaşılmıyor. Adaletsiz bir seçime gidiliyor. Meslektaşlarımızın Meslekte Birlik Grubu'ndan haberleri dahi olmuyordu. Şimdi ise bu seçimde en güçlü aday biziz. 9 yönetim kurulu üyesinin 6'sını almayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Mali müşavir camiasının sürekli gelen angaryalar altında saygınlığının kalmadığını anlatan Çalışkan, şunları söyledi: "20 milyon TL geliri olan oda 1 adet sosyal tesis geliştiremedi. Bizim mevzuatımız çabuk değiştiği için eğitim olmazsa olmazımız. Ayrıca planlama yapılmadığı için önüne gelen mali müşavir, muhasebeci oldu. Bütün bunlara rağmen yönetimin keyfi yerinde. Elini taşın altına koymuyor. Çünkü koltuklarından olacaklarını, rahatlarının bozulacağını düşünüyorlar. Biz mesleğe iş dünyası ve Maliye nezdinde saygınlığını ve ciddiyetini kazandırmak için hemen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde bir çalıştay yapacağız ve odalarla sorunları paylaşacağız" dedi.

Çalışkan, bugün Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılacağı bir şenlik düzenleyeceklerini, her iki bakana mesleğin sorunlarını aktaracaklarını belirterek tüm meslektaşlarını Haliç Kongre Merkezi'ndeki şenliğe davet etti.

SEÇİMİ KAZANIRSA ÇALIŞKAN'IN ÖNCELİKLERİ NE OLACAK?

-Şirketlerde çalışanlara taban ücret, serbest çalışanlara KOSGEB desteği sağlanacak

-Bedeli olmayan işler kaldırılacak, angaryalar bitecek

-Mali müşavir unvanına yakışan eğitim çalışmaları düzenlenecek

-Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminin verileceği İSMMMO üniversitesi kurulacak.

-Sosyal tesisler inşa edilecek

-TOBB bünyesinde Maliye ve odaların katılacağı çalıştaylar yapılacak

ÇALIŞKAN'IN KALDIRACAĞIZ DEDİĞİ 3 ANGARYA İŞ

-İstatistik formları

-Dördüncü geçici vergi dönemi

-Sosyal Güvenlik Kurulu ve Maliye Bakanlığı beyannamelerinin birleştirilmesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber